Bedřich Jarý z Četnických humoresek: Ivan Trojan prožíval při natáčení trápení. Manželka mu těžce onemocněla

Četnické humoresky
Zdroj: Česká televize
Byl druholigovým fotbalistou za Bohemians. Kdyby ho nezlákalo herectví, možná by byl úspěšným basketbalistou.Sláva se v jeho rodině dědí geneticky: otec je herec, bratr zase režisér a švagr zvítězil na olympiádě ve slalomu.Jeho manželka trpí klinickou depresí. On sám mívá záchvaty úzkosti.+ 3 fotky+ 4 fotky

Četnické humoresky jsou zpět na našich obrazovkách, aby nás pobavily. Málokdo však ví, že některým hercům do smíchu nebylo. Třeba Ivanu Trojanovi. Ten se zrovna musel vypořádat s depresí své manželky.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 07. 2020 09:00

Četnické humoresky zavedou diváka do období první republiky, kde se seznámí s brněnskou policejní posádkou, jež byla předchůdkyní kriminální služby. Muži zákona budou muset vyřešit vážné i úsměvné případy.

Klinická deprese

Poprvé se o této nemoci dozvěděl Ivan Trojan až během natáčení Četnických humoresek. V té době to bylo pro něj hodně náročné. Pendloval mezi Prahou a Brnem, a k tomu ještě natáčel film Jedna ruka netleská. Jeho žena Klára se začala najednou měnit. Z osoby, která držela celou rodinu pohromadě, se stal velmi negativní člověk. Jak sám později uvedl, měl tolik práce, že si toho zpočátku ani nevšiml.

Klára začala také pomýšlet na to nejhorší řešení. Klinická deprese je totiž neléčitelná nemoc. Léky se udržuje pouze ve snesitelné míře, ale život daného člověka je navždy změněn. Už není cesty zpět.

Tichý zabiják

Deprese není možná na první pohled vidět, ale dokáže napáchat pěknou paseku. Hospitalizaci herečka vehementně odmítala. Brala pouze předepsané prášky. Někdy se tak dostavily stavy úplného vyčerpání anebo nechutenství k jídlu, kdy za celý den spořádala jen půl housky. Kdyby nebylo rodiny, která ji nabíjela, kdoví, jak by to skončilo. Její lékař jí nakonec doporučil navštěvovat psycholožku. Přestože jí terapie pomáhala, stala se pro ni noční můrou. Šlo se totiž až na samotnou podstatu problému a na povrch vypluly dosud nepřiznané okolnosti.

Vracejí se jednou za rok

Na nějaký čas přestala brát léky, pak se k nim ale raději vrátila. Deprese ji nejvíce trápí v podzimním období. Nyní již však dokáže rozpoznat, že se tyto stavy blíží a zvýší si tak dávkování antidepresiv. Přestože pak bývá nerudná a popudlivá, jakmile jí je lépe, postaví se znovu na nohy. “Je to jako horečka. Když vám klesne teplota, začnete opět fungovat,” vysvětlila.

Na další zajímavosti a fotografie se podívejte zde:

Zdroj textu: čsfd, krajskelisty.cz, Blesk

Zdroj fotek: Česká televize

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články