Disney+ v České republice: Módní divočina s Emmou Stone i charismatický Ewan McGregor

Disney+ v České republice: Módní divočina s Emmou Stone i charismatický Ewan McGregor
Zdroj: se souhlasem: © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
V záplavě seriálů ze světa Star Wars vyčnívá na Disney+ Obi-Wan Kenobi s Ewanem McGregorem v hlavní roli.Elizabeth Holmes, zakladatelka společnosti Theranos, byla ještě před několika lety považována za vizionářku a oslavovanou miliardářku.Pak se ale ukázalo, že jde jenom o nafouklou bublinu. Následoval pád a zdlouhavé soudy. Elizabeth Holmes si v seriálu Kauza Theranos zahrála Amanda Seyfried.Dramatický seriál Chirurgové se loni dočkal 18. sezony. I ta bude k vidění na Disney+.+ 11 fotek+ 12 fotek

Streamovací služba Disney+ bude v České republice dostupná od 14. června 2022. Vedle klasických pořadů pro mladší ročníky, jako jsou Simpsonovi, nebo filmy a seriály ze světa Marvelu a Star Wars, nabídne také příběh miliardářské podvodnice Elizabeth Holmes a novou verzi muzikálu West Side Story v režii Stevena Spielberga.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 05. 05. 2022 14:10

Disney+ odstartovalo ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemsku 19. listopadu 2019, od té doby se postupně rozšiřuje do celého světa a 14. června promluví i česky. Netflix dostává velkou konkurenci, neboť Disney+ přináší doslova seriálové a filmové žně.

Disney+ v Česku

Podle posledních údajů má Netflix globálně 221 milionů předplatitelů, zatímco Disney+ se jich za dva a půl roku fungování povedlo získat téměř 130 milionů. Přestože si pod touto značkou leckdo představí hlavně animované pohádky a seriály, prvním velkým hitem Disney+ byl hraný Mandalorian, westernově pojaté sci-fi o lovci lidí ze světa Star Wars.

Díky této vlajkové lodi se na Disney+ možná dočkáme dvojciferného počtu seriálů z dávné a předaleké galaxie. Nepůjde ale jen o "výplň", neboť třeba v projektu Obi-Wan Kenobi si ikonickou figuru zopakuje Ewan McGregor. Studio Walt Disney nevlastní jen Star Wars, ale také filmová práva většinu komiksových postav Marvelu. Díky tomu se na Disney+ objeví celovečerní filmy s Avengers a seriály. Česky promluví hitová WandaVision, stylový Loki nebo dobrodružný Moon Knight.

Pohádky na Disney+

Pod křídla Disney+ patří i letitá klasika Simpsonovi, k tomu lze připočíst snímky od Pixaru (série Toy Story, Úžasňákovi, Ratatouille), ale také jejich nedávnou novinku Luca. Jde o hřejivý výlet do dětství v ospalé italské vesničce sousedící s neobvyklým podmořským světem. Nejnovější disneyovka Encanto zase představuje barvitou rodinou podívanou se spoustou chytlavých melodií. Písnička Nezačínej s tím Brunem (orig. We don't talk about Bruno) z Encanta se dokonce neočekávaně stala jedním z největších hitů studia Walt Disney vůbec.

Cena měsíčního předplatného Disney+ bude 199 korun, roční přístup vyjde na 1 990. Streamovat bude možné až na čtyřech zařízeních najednou, některé tituly dostanou podporu IMAX Enhanced. Samozřejmostí je nastavění dětského profilu, který má ovládací rozhraní vhodné i pro nejmenší. Pokud se předregistrujete do půlnoci 13. června, získáte exkluzivní roční zaváděcí nabídku - 1 590 korun. Za cenu 8 měsíců tak lze získat předplatné na 12 měsíců.

Na dospělejší část nabídky Disney+ se můžete podívat do galerie.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články