Stáří není pro sraby: Herci si na place splnili sny. Přeučil vyzkoušel helikoptéru, Sobota nevěstinec

Jan Přeučil, Jiří Krampol, Rudolf Hrušínský a Luděk Sobota v novém filmu Stáří není pro sraby.
Zdroj: Se souhlasem TV Prima
Luděk Sobota a Jan Přeučil si ve filmu Stáří není pro sraby plní svá velká přání. Splněným snem pro herce ovšem bylo i to, že se sešli na place v této sestavě.Jan Přeučil si ve filmu Stáří není pro sraby zalétá vrtulníkem. Webu Lifee.cz herec prozradil, že trému neměl, protože v minulosti už tento zážitek absolvoval.Ivan Vyskočil s Janem Přeučilem v novém filmu Stáří není pro sraby.Luděk Sobota se ve filmu Stáří není pro sraby ocitne ve vykřičeném domě, a to v rámci plnění dlouholetého snu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Stáří není pro sraby, konstatují hlavní postavy stejnojmenného filmu, který bude mít premiéru v neděli 30. ledna na televizi Prima. Režisér Tomáš Magnusek do něj obsadil herecké legendy Jana Přeučila (84), Luďka Sobotu (78), Jiřího Krampola (83) a Rudolfa Hrušínského mladšího (75). Každý z nich si prostřednictvím své role splnil svůj sen, a tak zatímco Sobota zamířil do vykřičeného domu, Jan Přeučil webu Lifee.cz popsal, jak si užil let helikoptérou.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 01. 2022 09:00

Jak novinářům prozradil režisér Tomáš Magnusek, na začátku položil svým čtyřem hlavním hercům otázku, jaká přání by si v životě rádi splnili. Jejich odpovědi ho inspirovaly k dokončení scénáře.

Jiří Krampol odřel Ferrari do sedmi minut

„Třeba Jirka Krampol přišel s tím, že by chtěl řídit Ferrari. Koproducent mu tedy půjčil své a Jirka mu ho během ani ne sedmi minut odřel,“ vzpomíná na natáčení se smíchem režisér, kterému se s ohledem na herecké obsazení povedlo něco unikátního. Ve filmu jsem měl herce, kterým je dohromady asi 300 let, ale o to to bylo zajímavější a dobrodružnější," dodává.

Luděk Sobota a jeho extempore s pivem

Magnusek si rovněž neodpustil historku z natáčení, kdy to Luděk Sobota přehnal s konzumací piva, které měl podle scénáře popíjet. „Luděk chtěl pořád pít pivo. Zašlo to až tak daleko, že jsem majitele místní restaurace přemluvil, ať Luďkovi místo piva nalévá pito. No a Luděk se toho pita v domnění, že jde o pivo, přepil tak, že mu bylo špatně,“ prozradil na slavného herce režisér.

Jan Přeučil vzpomíná na let helikoptérou

Herec Jan Přeučil zavzpomínal na natáčení filmu exkluzivně pro web Lifee.cz. Jeho postava si měla splnit sen v podobě letu helikoptérou. S létáním v helikoptéře už mám určité zkušenosti, protože jsem to v několika zahraničních filmech absolvoval. Nemám s tím problémy, bylo to pro mě velice zajímavé. Ten profesionální pilot byl ohromný! Létali jsme nad Plzeňským krajem a podtrhovalo to tu atmosféru. Obecně mi totiž připomínala ty známé francouzské filmy," popisuje Přeučil, pro kterého byla radost na snímku pracovat.

Nejsme staří, jsme ve vrcholném věku, tvrdí Přeučil

Se všemi hereckými kolegy se dobře zná. A to nejen z předchozích projektů, ale také z divadelní fakulty, kde byli spolužákyAtmosféra toho našeho přátelství se přenášela i na plac. Podle mého názoru je ten film úsměvný a v dnešní době také velice důležitý. Protože přináší určitý humor a zamyšlení nad situacemi, které každý z nás prožívá nebo bude prožívat. To je otázka, jak já s oblibou říkám, vrcholného věku," glosuje stáří Přeučil.

Pandemie přesunula premiéru na televizní obrazovky

Bez váhání také dodává, že s názvem filmu, tedy Stáří není pro sraby, stoprocentně a bez výhrad souhlasí. Krásnou myšlenku říká anglická královna, že člověk je tak starý, na kolik se cítí. To se vztahuje i na tento film. Přestože je člověk ve vrcholném věku, měl by si umět užívat každé chvíle a brát život s optimismem, i když kolikrát je to komplikované. To teď prožíváme všichni. Přesto si myslím, že se to dá zvládnout," naráží na situaci kolem pandemie covidu-19. Proto má také film premiéru v televizi a ne v kině, jak tomu běžně bývá.

Diváci si mohou premiéru filmu Stáří není pro sraby vychutnat z pohodlí svých obývacích pokojů už dnes ve 20.15 na televizi Prima.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články