Drsné podmínky natáčení Bídníků: Kdo z herců nejedl, nepil a kdo trpěl depresemi?

Bídníci
Zdroj: Nova Cinema
Kostýmy nenosili jen herci, ale i štáb, a to proto, kdyby se náhodou v záběru mihl někdo, kdo neměl.Zpěv se v muzikálu natáčel přímo na place, aby působil autentičtěji.Třikrát o Anne Hathaway: kvůli roli si ostříhala vlasy......její denní strava se skládala, kromě ovesné kaše, z proteinového nápoje a několika jablek...+ 4 fotky+ 5 fotek

Muzikál Bídníci se stal fenoménem již od své premiéry v roce 1980. V roce 2012 se ujal jeho opětovného zpracování Tom Hooper, kterému se podařilo vytvořit jeden z nejlepších filmových muzikálů. Natáčení se však neobešlo bez problémů. Někteří herci trpěli žízní, jiní depresí. Dokonce měli zakázáno si dát byť jen jedinou kapku alkoholu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 07. 2020 16:00

Známý příběh o muži Jeanu Valjeanovi, který byl odsouzený na galeje a jenž se po svém propuštění stal velmi bohatým, a hlavně váženým. Zdánlivě poklidný život mu však ztrpčuje oddaný policista Javert, který ho neúnavně pronásleduje, neboť se přestal hlásit příslušným úřadům, což byla jeho povinnost jakožto osoby osvobozené na podmínku.

Na Bídníky se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema

Jak zhubnout? Nepít vodu

Zatímco v jiných rolích spíše přibíral, v Bídnících musel rapidně ubrat. Hladovějící vězeň Valjean by neměl být žádný pašík. Jak toho ale dosáhnout? Jednoduše nejíst, případně jíst opravdu málo a nepít ideálně dva dny. Že pak z toho máte hlavu jako střep? Pro umění se musí trpět.

Deprese a dieta

Ani pro Anne Hathaway nebylo natáčení jednoduché. Přestože natáčela “pouhých” třináct dnů, podepsalo se to na ní hodně. Pět týdnů před první klapkou držela přísnou dietu, dalo by se říct až hladovku.

Prakticky nejedla nic jiného než ovesnou kaši. “Nikdy jsem tak radikální krok nepodstoupila,” svěřila se herečka. "Byla jsem hodně slabá a vyhladovělá. Navíc jsem se musela poprat s depresivními stavy. Trvalo mi poměrně dlouho se z toho dostat.” 

Zákaz pití alkoholu

V rámci zachování co největší čistoty hlasu měli herci utrum s alkoholem. Někteří však během prohibice trpěli. Třeba Russell Crowe, ten pak spořádal celou lahev whisky. Amanda Seyfried se do toho obula naplno a až takzvaně padla, opila se tak, že byla celý jeden den kompletně mimo.

Film vznikl až po 24 letech

Ano, je to neuvěřitelné číslo, ale je tomu tak. Původně chtěl Bídníky převést na filmové plátno Alan Parker, a to v roce 1988. Jenomže se mu to stále nedařilo dotáhnout do konce. Až se tohoto úkolu ujal v roce 2012 režisér Tom Hooper. Parker se v tomto remaku sice také angažoval, ale záhy jej, paradoxně, opustil.

Trest za lež

Jestliže někdo pocítil na vlastní kůži účinky rčení, že lež má krátké nohy, byl by to Eddie Redmayne. Během scény, kdy jede na koni ulicemi Paříže a s červenou vlajkou v ruce vybízí spoluobčany k revoluci, musel neskutečně trpět. Snažil se totiž Hooperovi namluvit, že je výborný jezdec. Režisér však věděl své, a tak herce postavil před hotovou věc. Poprvé se kůň splašil tak, že skoro zranil nebohou Helen Mirren. Ani další pokusy nebyly nikterak slavné, ale alespoň se Eddie na zvířeti udržel, přesto pak trnul hrůzou, zda se mu to už konečně podaří a bude to mít za sebou.

Další zajímavosti z natáčení a fotografie si prohlédněte zde:

Zdroj textu: čsfd, eightieskids.com

Zdroj fotek: Nova Cinema

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články