Gilmorova děvčata: Top zajímavosti, o kterých jste možná ani nevěděli

Gilmorova děvčata
Zdroj: Prima Love
Natáčení jedné epizody zabralo osm dní.
Dle informační tabule na náměstí má Stars Hollow 9 973 obyvatel.
Hora, kterou je v seriálu někdy vidět, je onen slavný Hollywood.
Skutečný název městečka, kde se seriál točil, je Washington Depot a nachází se v Connecticutu. 
+ 3 fotky+ 4 fotky

Seriál Gilmorova děvčata se na našich obrazovkách vysílá už nějaký ten pátek, takže je docela možné, že ho někteří znají skoro nazpaměť. Existují však perličky z natáčení, o kterých ví málokdo, nebo jsou naopak notoricky známé, ale neuškodí si je připomenout.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 09. 2020 16:00

Stars Hollow v Connecticutu. Malé městečko se zelenými trávníky a malebnými domy, ve kterých žijí vskutku podivuhodné postavičky. Najdeme zde mimo jiné mladou a nekonvenční matku, která žije se svou inteligentní dospívající dcerou a jež musí řešit problémy v rodině, lásku, přátelství, ale i zklamání a společenské rozdíly.

Na Gilmorova děvčata se můžete podívat každé všední odpoledne na Prima Love

Pomoc začátečníkovi

Herečka Alexis Bledel byla zpočátku skutečně jako kopyto. Lauren Graham (Loreai Gilmor) ji tak musela skoro ve všech scénách vodit za ruku a ukázat jí také, kde by se zrovna měla postavit, aby byla dobře vidět na kamerách.

Pěkně dlouhý scénář

Zatímco scénář k jakémukoli jinému seriálu čítá obvykle šedesát stran, scénář k jedné epizodě Gilmorových děvčat zabral i 85 stran textu.

Kyblíky na jídlo

Kdyby měly herečky sníst všechno jídlo během natáčení, asi by praskly. A tak používaly kyblíky, do kterých jídlo vyplivovaly, čímž si udržovaly své skvělé postavy.

Hodně drahá píseň

Během rozchodu Rory a Deana zazněla píseň Oh My Love od Johna Lennona. Jenomže její použití musela nejprve schválit Yoko Ono, která si za to naúčtovala dvacet tisíc dolarů. Navíc trvala na tom, že si musí přečíst scénář, aby věděla, v jakém kontextu bude song použit.

Raději nám to jenom řekněte

Původní tvůrci seriálu, Amy Sherman-Palladino a její manžel, se rozhodli, že se na sedmou řadu seriálu nebudou dívat, nechají si ji pouze odvyprávět. Seriál totiž později koupila stanice CW, která má na svém kontě třeba veleúspěšný seriál Supernatural, a ta se neshodla s autory pořadu na tom, kolik by se mělo najmout scénáristů.

Těžké narážky

I když se to zdá neuvěřitelné, spousta herců nedokázala pochopit narážky na aktuální pop kulturní scénu a společenskou atmosféru. Kdyby jim je autoři nevysvětlili, zcela určitě by během natáčení házeli jednu hlášku za druhou úplně naslepo.

Zdroj textu: edna.cz

Zdroj fotek: Prima Love

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články