Zákulisí slavného hororu To: Dětským hercům bylo do breku. Místní brali do rukou brokovnice

Zákulisí slavného hororu To: Dětským hercům bylo do breku. Místní brali do rukou brokovnice
Zdroj: Nova Cinema
Ikonické monstrum To v jeho téměř lidské podobě ztvárnil Bill Skarsgård, který rád strašil své mladší kolegy, i když se zrovna netočilo.Dětští herci se museli před natáčením dobře poznat, aby jejich přátelství nebylo hrané.Některé sekvence z knížky byly ve filmu raději vynechány. Tvůrcům například přišlo nemístné natočit sexuální scény nezletilých.V roce 2017 patřil název filmu To mezi nejhledanější výrazy v internetovém prohlížeči Google.+ 3 fotky+ 4 fotky

Podzim roku 2017 se nesl v duchu mimořádně úspěšného remaku klasického hororu To z pera Stephena Kinga. Nebyl by to ale správný strašidelný film, kdyby se také během jeho natáčení neudálo něco zajímavého. A mrazivý horor To není výjimkou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 01. 2021 16:00

Když v malém městečku Derry začnou mizet děti, rozhodne se skupina místních chlapců a děvčat postavit zlému klaunovi Pennywiseovi, a tím pádem čelit i svým nejhorším obavám. Kdo nakonec vyhraje? Na film To se můžete podívat dnes ve 22:00 na Nova Cinema.

Klaun vtipálek

Bill Skarsgård, představitel zlého klauna Pennywise, si během natáčení nebral servítky. Vžil se do své role natolik, že se rozhodl děsit dětské herce i tehdy, když neběžela kamera. Největší „úspěch“ sklidil během prvního natáčecího dne. Poprvé se ukázal v kompletním nalíčení, a některé mladší kolegy dokonce rozbrečel.

Jeho výkon byl skutečně přesvědčivý, pochválil jej i samotný autor knižní předlohy Stephen King. Film prý předčil všechna jeho očekávání. Zřejmě se konečného výsledku nemohl dočkat. Vždyť se projekt s různými režiséry chystal dlouhých osm let. Poslední klapka padla v den spisovatelových 69. narozenin.

Stížnosti na Hollywood

Co je vlastně To? Temná síla, která na sebe bere podobu toho, čeho se nejvíce bojíte. V tomto případě je to klaun s ďábelským úsměvem, který žije v rozsáhlém kanalizačním systému města Derry. Živí se strachem a může se proměnit doslova v cokoli.

Klaun Pennywise však nekomplikoval život jen dětským hrdinům, ale i obyvatelům Toronta, kde se natáčelo. Často si stěžovali, někdy i s brokovnicí v ruce, že jim do oken svítí silné reflektory, kvůli kterým se nedá spát. Nemluvě už o neustálém hluku. A co ty vstupy na soukromé pozemky a parkování na zakázaných místech? Vždyť je to k zbláznění!

To pod mostem

Jak vůbec vznikl nápad na román To? „Jednoho dne se mi porouchalo auto,” prozradil Stephen King. K nejbližší telefonní budce to bylo dost daleko, takže mne čekala dlouhá večerní procházka. Když jsem se zastavil u jednoho dřevěného můstku, napadlo mne, že bych mohl napsat příběh o trollovi, kterému vadí, když někdo přejde přes jeho most.”

Nakonec z toho byl úplně jiný příběh, ale myšlenka na něco tajemného, co číhá pod zemí, vyústila do legendárního a věčně žijícího monstra pojmenovaného jednoduše To.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: It

Nova Cinema: To

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články