Hromotluk Bud Spencer: Partnerství s Terencem Hillem mu ničilo manželství

Bud Spencer, Terence Hill
Zdroj: Česká televize
Bud byl velkým fanouškem fotbalu. Jeho oblíbený klub byl SC Neapol.Mezi jeho obdivovatele patřil i italský předseda vlády Matteo Renzi.Politicky tíhnul k pravici a ke straně Berlusconiho.Víte, jak vzniklo jeho umělecké jméno? Bud dle piva Budweiser a Spencer dle herce Spencera Tracyho.+ 2 fotky+ 3 fotky

Bud Spencer a Terence Hill – nerozlučná herecká dvojka. Stačilo ale málo a každý by si šel svou cestou. Bud, vlastním jménem Carlo Pedersoli, se původně věnoval vrcholovému sportu, takže k herectví ho to moc netáhlo. Museli ho k němu dlouho přemlouvat. Když konečně kývl, netušil, že to negativně ovlivní jeho manželství.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 07. 2020 09:00

Bud byl pořádný cvalík už od svého narození. Měřil šedesát centimetrů a vážil šest kilo. Jeho otec byl bohatý podnikatel. Když však za války jeho podnik zničily bomby, odstěhovala se rodina do Brazílie. Po návratu do vlasti nastoupil Bud na studium práv. Po úspěšném složení závěrečných zkoušek se opět vrátil do Jižní Ameriky, kde se živil jako dřevorubec, prodavač a pianista.

Dlouhé přemlouvání k herectví

Svou budoucnost viděl jasně. Nejprve se chtěl věnovat plavání, pak by přešel na právničinu. Odolávat filmu se mu dařilo do padesátých let. Když se ale oženil s Marií Amato a jeho tchánem se stal filmový scénárista a režisér Giuseppe Amato, bylo o všem rozhodnuto.

Během natáčení filmu Bůh odpouští, já ne, se poprvé setkal s Terence Hillem. Co se zpočátku jevilo jako jednorázová spolupráce, se s dalšími filmy přetvořilo v trvalé partnerství. Jenomže sláva si začala po čase vybírat svou daň. Na pořadu dne byly noční tahy plné alkoholu, což se jeho manželce vůbec nelíbilo.

Terence měl na něj špatný vliv

Marie byla přesvědčená o tom, že má Terence na jejího manžela špatný vliv. Nakonec to ale dokázala překousnout. Možná proto, že jí nebyl nevěrný. Bud se kromě natáčení italských westernů také věnoval své letecké společnosti a v roce 2005 se začal angažovat v politice. Chtěl se dostat do krajského zastupitelstva, a to za stranu Berlusconiho. Zajímavé ale je, že tímto krokem popřel svůj výrok z minulosti: “V životě jsem už prošel lecčím, ale vím, že následující tři zaměstnání nebudu nikdy vykonávat: balet, jezdit koňské dostihy a montovat se do politiky.”

Usmál se nad jeho rakví

Bud Spencer zemřel v roce 2016 a jeho pohřeb si nenechal ujít hojný zástup fanoušků. Poslední rozloučení nevynechal ani Dario Argento a Franco Nero. Samozřejmě nechyběl ani Terence Hill, který nad kamarádovou rakví pronesl velmi dojemnou řeč, kterou zakončil vševědoucím úsměvem.

“Bud byl veselý až do konce svého života. Pracovalo se nám spolu velmi dobře, protože jsme se navzájem doplňovali. Jako by do sebe zapadla ozubená kolečka. Z jeho smrti jsem velmi zdrcený. Přišel jsem o nejlepšího přítele,” řekl.

Spencer zemřel ve věku 86 let v nemocnici v Římě. Rodina jej pohřbila v černém obleku a do rukou mu dala růženec, neboť měl k Bohu opravdu blízko.

Na další zajímavosti a fotky z jeho filmů se podívejte zde:

Zdroj textu: wikipedie, Blesk

Zdroj fotek: Česká televize

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články