Jak utopit doktora Mráčka: Hanzlík se během natáčení setkal tváří v tvář se smrtí

Hanzlík, Šafránková
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Během natáčení komedie Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách se prý Libuše Šafránková a Jaromír Hanzlík do sebe zamilovali.Vodnický dům stále existuje, nyní je v něm, jak jinak, rybí restaurace.Komedii Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách vidělo v kinech přes dva a půl milionu diváků.Pro scény s vodou byl určený bazén v ateliérech na Barrandově. Štáb v něm hercům ohříval vodu, aby nedošlo k nachlazení.+ 3 fotky+ 4 fotky

Měla to být původně komedie, ale minimálně pro herce Jaromíra Hanzlíka se natáčení změnilo v děsivý horor. Nejenže musel vydržet na pitevně nasládlý pach nebožtíků, ale navíc mu v náručí zkolaboval Jan Libíček.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 09. 2020 16:00

Jak utopit doktora Mráčka aneb komedie o zásadovém bytovém referentovi a posledních českých vodnících. Zbylo jich už jen sedm, a navíc se mají ze svého krásně vlhkého domu na břehu Vltavy přestěhovat do suchého bytu s ústředním topením. Tomu se musí za každou cenu zabránit!

Na známou českou komedii se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max

Márnice

To musela být pro Jaromíra Hanzlíka opravdu velká chuťovka. Bohužel to ale nešlo jinak. “Ocitnout se v márnici byl silný zážitek. Navíc to bylo poprvé,” uvedl herec pro deník Aha. “Jsem citlivý na různé pachy, takže jsem všude okolo sebe vnímal nasládlý puch mrtvol.”

Nebožtíci okolo byli samozřejmě figuranti, avšak odér se odstranit nepodařilo. Určitě tak byl rád, když měl s Libuší Šafránkovou natočeno a z režisérské stoličky se ozvalo: Skvělé, bereme.

Jan Libíček

Hrál korpulentního vodníka Lojzíka, premiéry filmu se však již nedožil. Řeč je o herci Janu Libíčkovi. Herec v jedné chvíli ztratil vědomí a skácel se do vody (natáčelo se na pramici). Záchranáři jej sice ihned vylovili, ale muselo se čekat ještě na záchranku.

O Libíčkovi bylo známo, že se celoživotně vyhýbal lékařům a tajil před ostatními svůj vážný zdravotní stav. Jeho strach před bílými plášti zřejmě pramenil ze smutného osudu rodičů. Maminka utrpěla během války nervový šok a zbytek života strávila po sanatoriích. Otec zemřel na rakovinu.

Smrt v náručí

“Patřil do naší party,” zavzpomínala herečka Stella Zázvorková. “Ten den se mělo točit pár záběrů pod vodou, ale on se bál přiznat, že tohle nemůže dělat. Zemřel v náruči Jaromíra Hanzlíka. Byl poslední, koho na tomto světě viděl. V sanitce se ho jim pak už nepodařilo oživit.” 

Dle slov režiséra Vorlíčka byl příčinou smrti diabetický šok. Přetáčení se poté ujal herec Zdeněk Řehoř, který do nejznámější vodnické rodinky okamžitě zapadl.

Zdroj textu: Aha, čsfd

Zdroj fotek: Prima Max

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články