Kultovní seriál Walker Texas Ranger: Chybělo málo a Chuck Norris by se natáčení seriálu nedožil

WTR
Zdroj: Prima
Chuck Norris dostal nabídku na seriál v roce 1992 kdy natáčel film Zásah z pekla.Strýček Ray oslovuje Walkera jménem "Wa-sho", což lze volně přeložit jako osamělý orel.Herec má v sobě irské a čerokíjské kořeny.Dokonce vytvořil vlastní bojové umění, které pojmenoval Chun Kuk Do.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kdo by neznal neohroženého strážce zákona Chucka Norrise v populárním seriálu Walker Texas Ranger. Jenomže když se tato akční superstar narodila, měla na kahánku. A ani pak to nebyla žádná sláva. Patřil mezi velmi plaché děti, takže se herectví v té době jevilo jako utopie. Co ho nakonec změnilo? A proč byl seriál takzvaně v rodině?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 05. 2020 09:00

Prosazovat právo pomocí bojových umění? Proč ne! Chuck Norris může všechno! Když někdo udělá něco špatného, Chuck ho zavětří jako pes a jde po něm, dokud ho nenajde. Pak nastává boj tváří v tvář. V Texasu se na to jde prostě jinak.

Seriál Walker Texas Ranger můžete sledovat každé odpoledne na Primě.

Rizikový porod

Wilma Norris porodila malého Chuckyho ve svých osmnácti letech. A že to byla pořádná fuška. Zabralo jí to celých sedm dní, během kterých se doktoři obávali o její zdraví a život. Po porodu nedokázal Chuck sám dýchat, byl tak umístěn na jednotku intenzivní péče. Matka Wilmy byla přesvědčena, že to její vnuk nezvládne, ale naštěstí se mýlila. Už tehdy dokázal, že je nezničitelný.

Neprůbojné dítě

Chuck, pravým jménem Carlos Ray Norris, byl v dětství velmi plachý. “Na škole se mi nějak nedařilo zapadnout,” napsal ve svých memoárech. “Když mne učitel požádal, abych před celou třídou něco odrecitoval, vždy jsem sklopil oči a zakroutil hlavou.”  

Vždy se tak rád uchyloval do světa westernů, kde se cítil opravdu dobře. “S odstupem času mi došlo, že jsem chtěl být jako mí filmoví hrdinové,” dodal herec. Průbojnost mu pomohla získat služba v armádě. Naučil se tam korejské bojové umění Tang Soo Do.

Rodinný podnik

Největší slávu mu přinesla role Cordella Walkera. Čestného a spravedlivého strážce zákona, který je prakticky neporazitelný. Hlavní rolí to však pro rodinu Norrisů neskončilo. Na postu koproducenta se objevil Chuckův bratr Aaron. Režie některých dílů a koordinace kaskadérů se zase ujal jeho syn Eric, zatímco jeho bratr Mike si zahrál v celkem osmi epizodách.

Zbrusu nový a mladý Walker

Jelikož má Norris na zádech již osmý křížek, nastal čas, aby ho v připravované seriálové novince s názvem Walker vystřídal někdo mladý a svěží, jak ráda říkávala Angelika. Volba padla na osmatřicetiletého rodáka z Texasu s polskými kořeny, Jareda Padaleckého. Náš hlavní hrdina se vrátí zpět do Austinu, kde se ujme vyšetřování případů, které by bez jeho asistence zůstaly zcela jistě odloženy.

Jared Padalecki není žádné seriálové ořezávátko. Nejprve jsme si ho mohli všimnout v Gilmorových děvčatech, kde si zahrál Roryina přítele Deana. Největší slávu si však vydobyl v Lovcích duchů. Tento pořad plný démonů, vlkodlaků, andělů, a dokonce samotného Boha či Lucifera, běžel na stanici CW neuvěřitelných 15 let a stal se skutečným kultem.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI O CHUCKU NORRISOVI:

Zdroj textu: csfd.cz, Blesk, CW, wikipedie

Zdroj fotek: Flickr, Wikimedia Commons, Prima TV

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články