Tvrdohlavý Michael Douglas: Kvůli Miloši Formanovi se pohádal s otcem Kirkem

Válka Roseových
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Válka Roseových: Jak dalece může dojít spor o dům? Začíná to naschvály a končí velkou tragédií...Při natáčení scény s lustrem vyhlásil Danny DeVito ze srandy pauzu na oběd. Michael Douglas a Kathleen Turner tak zůstali viset ve vzduchu.Manželství Olivera (Michael Douglas) a Barbary (Kathleen Turner) trvalo 17 let.Na roli Barbary byla původně zvažována zpěvačka Cher.+ 2 fotky+ 3 fotky

Michael Douglas, na kterého se dnes můžeme podívat v komedii Válka Roseových, patří mezi hollywoodskou smetánku. Zajímavé ale je, že herectví šel studovat jen proto, že ho nenapadlo nic jiného. A to není jediné tajemství, které se s tímto charismatickým mužem pojí.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 06. 2022 11:00

Válka Roseových: Každé manželství může dojít do bodu, kdy nemůže skončit jinak než rozvodem. Jenomže je potřeba vyřešit otázku společného majetku, hlavně co se týče domu. Kdo jej dostane? Skončí vše smírem, nebo tragicky? Na to se můžete podívat ve slavné Válce Roseových již dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Michael Douglas se stal hercem z nouze

Ač byli oba jeho rodiče (Kirk Douglas a Diana Douglas) herci, on k tomuto druhu umění netíhl. Během školních let o sobě prohlašoval, že je hippie. A v tomto duchu také přistupoval ke své budoucnosti. Vlastně ani nevěděl, co by chtěl studovat. Herectví si, i přes počáteční nevoli, zvolil vlastně z nouze, neboť ho nic jiného nenapadlo.

Jak sám později přiznal, ve svých počátcích byl opravdu hrozný. “Sežrat” mu to dával hlavně jeho otec Kirk. Naštěstí se nakonec v Michaelovi herecký talent přece jen probudil a začal se postupně zlepšovat.

Naštvaný Kirk Douglas

Na stříbrném plátně se Michael Douglas prosadil až v osmdesátých letech, to ale neznamená, že se mu ve filmovém průmyslu nedařilo. Ještě předtím totiž uspěl jako producent klasiky, která nestárne - Přelet nad kukaččím hnízdem (1975). Jenomže tím naštval svého otce Kirka, který vlastnil práva na literární předlohu Kena Keseye. Převedl je na Michaela, ovšem výměnou za to, že ho do snímku obsadí. Ten ale na to jaksi zapomněl.

Na chvíli tak u nich zavládla tichá domácnost. Kirk mu to prý nikdy neodpustil.Chápu ho," nechal se slyšet Michael. „Role v takovém filmu se naskytne jen jednou za život.” O producentech to ale neplatí, neboť se v roce 2020 ujal i spolupráce na prequelu k Přeletu nad kukaččím hnízdem, který dostal název Ratched. Projekt pojmenovaný podle nechvalně známé sestry Ratchedové nabízí streamovací služba Netflix.

Michael Douglas a sociální sítě

Herec začal být aktivní na sociálních sítích až v roce 2013, kdy si založil profil na Facebooku. O šest let později zveřejnil první příspěvek na Instagramu. Aktivní je tam dodnes, byť se do přispívání moc nehrne.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Proč má k sociálním sítím takovou nedůvěru? Michael Douglas si myslí, že většina herců se kvůli nim soustředí hlavně na svou image a na řemeslo zapomínají. A to má pak vliv na jejich výkony. Má pravdu?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Michael Douglas

Looper.com: The Untold Truth of Michael Douglas

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články