Myšlenky zločince: Neznámá fakta přímo od tvůrců seriálu. Kdo trpí technofobií a kdo vstal z mrtvých?

Myšlenky zločince
Zdroj: Nova Action
Myšlenky zločince jsou krimiseriálem z prostředí behaviorální jednotky vyšetřovatelů, kteří se snaží předpovídat chování zločinců. Původní název pořadu zněl Quantico, právě tam sídlí ústav, který se touto disciplínou již dlouho zabývá.
Seriál získal cenu Emmy za práci kaskadérů.
Během Super Bowlu v roce 2007 vidělo jednu epizodu až 26 milionů diváků.
V každé epizodě se ukáže citát nějaké známé osobnosti.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Seriál Myšlenky zločince se může pochlubit již patnáctou sezónou. Čím si získal tak dlouhotrvající přízeň televizních diváků? Tvůrci seriálu mají jasno. Pořad je plný zajímavostí, které se jen tak někde nevidí. Třeba zmrtvýchvstání.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 09. 2020 16:00

Máte rádi krimiseriály, jako jsou Myšlenky zločince? V tom případě si každý večer nalaďte Novu Action. Elitní tým analytiků z FBI sestavuje osobnostní profily sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich zvrácených myslí a předpovědět jejich další krok. Pokud se jim to podaří, zabrání dalšímu zločinu a zachrání lidský život.

Traumata a fobie

“Aby byl příběh zajímavější,” vysvětlil producent seriálu Breen Frazier, “měla by mít každá z hlavních postav nějaké vlastní trauma, aby to pak k těm velmi temným případům svým způsobem pasovalo. Vždy se s tím lépe popere ten, kdo už v životě něco zažil a nežije jen ve světě, kde je vše zalité sluncem. Pak by asi ani psychicky nezvládl vyšetřování,” dodal tvůrce.

Za všechny tak uveďme postavu Dr. Reida, který trpí technofobií. Přestože je velmi vzdělaný, ne-li geniální, nesnáší moderní technologie. Velmi nerad se dotýká počítačů nebo smartphonů. Kdyby si mohl vybrat, nejraději by používal staré počítadlo či obyčejnou kalkulačku.

Strach a temnou atmosféru ještě doplňují fotky masových vrahů, které se ukazují během úvodní znělky. Vidět tak můžeme Charlese Mansona, Johna Wayneyho Gacyho či Harveyho Oswalda. Snímky jsou skutečné, nejde o komparz.

Překvapení a oživený nebožtík

Producenti seriálu s herečkou Kirsten Vangsness, která hraje technickou analytičku Penelope Garciu, neměli zpočátku moc velké plány. Vlastně s ní chtěli natočit jen jednu epizodu. O to více byli překvapeni, když si ji diváci doslova zamilovali. Zanedlouho se stala součástí týmu hlavních seriálových postav.

S postavou Penelope je ale spojena ještě jedna, docela strašidelná zajímavost. V šesté řadě seriálu střelila jednoho muže přímo do hlavy. O dva roky později čili v osmé řadě se tentýž muž stal jejím přítelem. Tomu se tedy říká parádní zmrtvýchvstání.

A ještě jednou o Dr. Reidovi

Reid má mít IQ 187 a prý přečte dvacet tisíc slov za minutu. Má doktorát z chemie, matematiky a inženýrství. Ale to není vše. Také se pyšní bakalářským titulem z psychologie a sociologie.

Zajímavá ale není jen seriálová postava, nýbrž i její představitel, herec Matthew Grey Gubler. Věří, že nošení stejnobarevných ponožek nosí smůlu, a tak si vždy na natáčení bere ponožky rozdílné barvy.

Zdroj informací:

TV Nova: Myšlenky zločince

AXN: Myšlenky zločince

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články