Módní faux pas se vrací: Jak kombinovat ponožky a sandály?

Módní faux pas se vrací: Jak kombinovat ponožky a sandály?
Zdroj: unsplash.com

Ponožky v sandálech jsou stále pro některé tabu.
V módě jsou také vytažené vysoké ponožky.
Při kombinaci sandálů a ponožek se vyvarujte přehnaným barevným kombinacím.
Vsaďte na základní barvy.+ 1 fotka+ 2 fotky

Bývaly doby, kdy ponožky v sandálech nikdo neřešil, a bývaly doby, kdy si lidé dobírali právě ty, kteří ponožky v sandálech nosili. Dnes je vše úplně jinak. Byť stále většina považuje tento módní výstřelek za faux pas, ponožky se do sandálů vrací!

Petr Jirsa
Petr Jirsa 13. 08. 2020 10:00

Kraťasy, košile s krátkým rukávem, ponožky v sandálech a okolo pasu ledvinka. Takhle nějak by se dal popsat turista devadesátých let. Tenkrát se však móda zdaleka neřešila tolik, jako se řeší dnes. Módní svět je však naprosto nevyzpytatelný, a tak čas od času přijdou světoví návrháři s něčím, co všem vyrazí dech. A nyní se vrací ponožky do sandálů a „hejtři” se mohou zbláznit.

Vše má svá pravidla

Pokud i vy toužíte vyzkoušet něco, na co byste ještě před několika lety neměli odvahu, myslete na to, že je třeba dbát několika nezbytných pravidel. Ať je to jak chce, s nošením ponožek v sandálech se totiž stále pohybujete na hodně tenkém ledě. I přes to, že se tahle módní kreace občas objeví i na přehlídkových molech světových módních domů.

V první řadě je důležité, nebo alespoň žádoucí, snažit se nosit ponožky stejné barvy jako sandály. Pokud to jenom trochu jde, neupozorňovat na sandály šílenými barevnými kombinacemi. Zároveň by sandály a ponožky měly nějakým způsobem doplňovat celý outfit, podtrhnout ho. Jestliže například sáhnete po zlatých šatech, doplňte je sandály zlaté barvy a ponožkami barvy stříbrné. Skvěle k sobě padne i klasické kombinace černé a bílé. Jiné kombinace už stojí za zvážení a spíše než stylu jimi dosáhnete do očí bijících paskvilů. 

Nejde však jen o ponožky, do sandálů si klidně můžete vzít i podkolenky. Jejich barevné kombinace však zůstávají stejné jako v případě ponožek.

Jako slon v porcelánu...

Obecně je nejlepší se však kombinaci sandálů a ponožek či podkolenek úplně vyhnout. Je snadné udělat přešlap a módní faux pas je na světě. Velký návrat zažily také ledvinky, jejichž nošení je však mnohem snadnější a lze se s nimi jen stěží dopustit pohoršení okolí. Pokud se však za každou cenu chcete účastnit vzkříšení turistického módního výstřelku, dbejte zvýšené opatrnosti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články