Hoďte horko na ramínka: Komu sluší tahle letní móda a kdo by se jí měl vyhnout?

Hoďte horko na ramínka: Komu sluší tahle letní móda a kdo by se jí měl vyhnout?
Zdroj: Freepik.com
Při výběru tílka je důležitý výběr tipu a šíře ramínek.
Šaty se špagetovými ramínky nesluší každému. Štíhlým a vysokým dívkám s hubenými pažemi ale dodává elegantní vzhled.Top se špagetovými ramínky má něco do sebe. Vašemu outfitu dodá šmrnc. Pokud máte ale silné paže nebo na rukou máte povislou kůži, raději se mu vyhněte.Ideální jsou pro většinu lidí širší ramínka, které sluší i dámám s výraznějšími křivkami.+ 5 fotek+ 6 fotek

V teplém letním období se najde nespočet variant módních kousků, které si můžete obléknout. Je ale také třeba současně myslet i na to, že ne všechny se hodí pro každého. Mezi ty ošemetné patří i úzká ramínka topů nebo tílka. Kdo by je neměl oblékat vůbec a jaká jsou základní pravidla jejich nošení?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 01. 07. 2020 14:00

Většina žen se těší, že v horku konečně vyvětrá své oblíbené módní kousky s úzkými ramínky. Jen málokdo si ale uvědomí, že i u nich je třeba řešit, zda se hodí k vaší postavě nebo ne. V opačném případě se totiž může stát, že nevhodným oblečením vzbudíte pořádný rozruch. Zvláště pokud ukazujete více, než byste měla. Jaká jsou tedy zásadní pravidla pro nošení oblečení na ramínka?

Tílka a topy na ramínka

Krátká trička, tílka a topy hrají v létě hlavní roli. Jen málokdo si asi dovede představit muset být v horkém období nadbytečně zahalený. Pokud ale nechcete způsobit módní fauxpas, je potřeba řešit při jejich výběru šíři rukávů. Úzká špagetová ramínka totiž podle návrhářů patří mezi nejčastější módní prohřešky.

Špagetová ramínka se nehodí pro všechny

Příliš úzká špagetová ramínka nesluší ženám s povislými pažemi, ale ani dívkám, které naopak příliš holdují posilování a mají silné ruce. Pokud i přesto chcete takový kousek provětrat, přehoďte přes něj sáčko nebo lehčí košili.

Krátké rukávy sluší všem

Vhodným řešením, když nemáte zrovna vypracované paže, jsou topy a tílka s krátkými rukávy nebo alespoň širšími ramínky. Vyřešíte tak snadno dilema, jak se v horkém létě odhalit, ale ne až příliš. Krátké rukávy sluší zkrátka všem. A to i dívkám, které mají naopak výrazně vypracované paže, na kterých jim hrají všechny svaly.

Mašle odvede pozornost

Pokud máte silnější postavu, dejte šanci šatům nebo topu zdobenému ramínky s mašlí. Dokonale odvede pozornost od širších ramen, navíc váš outfit skvěle zvýrazní. Dáte tak nudě ve vašem šatníku vale a budete hvězdou všech letních party a večírků.

Další oblíbené letní kousky na ramínka najdete zde:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články