Novinky České televize: Vrací se Případy 1. oddělení, Anna Polívková si zlomí ruce a Hynek Čermák bydlí u maminky

Podzimní novinky České televize: Ondřej Vetchý pokračuje s Případy 1. oddělení, Jiří Langmajer a Anna Polívková zamíří k lékaři
Zdroj: se souhlasem České televize
Jan Hřebejk natočil pro Českou televizi minisérii Pozadí událostí, což je vztahová komedie z univerzitního prostředí, kde se stane vražda. V hlavních rolích se objeví Jiří Havelka a Petra Hřebíčková.Jiří Vejdělek připravil pro Českou televizi čtveřici komedií zastřešených názvem Hlavně to zdraví. V příběhu Bezva zuby na zásnuby se Jiří Langmajer chystá na setkání s rodiči své vyvolené, ale překazí mu to bolest zubů...Dalším příběhem ze série Hlavně to zdraví je komedie Ruce v záruce. Anna Polívková má na dosah životní úspěch, ale pak si kvůli sázce se synem zlomí obě ruce po šílené jízdě na kolečkových bruslích. Dravá manažerka je najednou odkázaná na pomoc svého okolí.Třetím příběhem ze série Hlavně to zdraví je snímek Ledviny bez viny. Hynek Čermák v něm hraje detektiva Millera, který i po čtyřicítce žije se svou matkou v podání Elišky Balzerové. Miller před ní tají nejen přítelkyni, ale také potíže s ledvinami.+ 4 fotky+ 5 fotek

Česká televize představila spoustu podzimních seriálových novinek. Vrátí se populární Případy 1. oddělení s Ondřejem Vetchým, ale dorazí také Jiří Langmajer, kterého čeká neveselé setkání se zubařem. A proč vlastně Hynek Čermák pořád bydlí u své maminky?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 01. 08. 2022 12:30

Velký blok tvoří kriminálky, které v České televizi umí nejlépe, což letos potvrdily třeba fenomenální Devadesátky. Ale dojde také na hvězdně obsazené komedie.

Nové Případy 1. oddělení s Ondřejem Vetchým

Přestože to několik let vypadalo, že novodobá televizní klasika Případy 1. oddělení skončila druhou sezonou, nakonec došlo na pokračování. „Byli jsme si skoro jistí, že další řada Případů už nebude. Vyčerpali jsme zajímavé případy i policejní témata. Škrtnutím sirky byl náhlý odchod Pepy Mareše od policie. Proč to Pepa položil? Až při hledání příčin mi začalo docházet, že zajímavá profesní témata roky ležela na chodníku před Krajským policejním ředitelstvím v Kongresovce, jen jsem je neviděl,“ vysvětluje v materiálech pro novináře autor seriálu Jan Malinda.

A o co půjde v třetí sérii Případů 1. oddělení? Vyšetřovatelé jsou o šest let starší a nezměnili se jenom oni, ale také společnost. Pachatelé jsou odolnější, do hry vstupují moderní technologie, což znamená nejen Facebook a Instagram, ale rovněž internetovou kriminalitu. Staré se potkává s novým. Podle Malindy je třetí řada už definitivně poslední. Čeká nás tedy pořádné rozloučení s Ondřejem Vetchým, Filipem BlažkemMiroslavem Vladykou, Miroslavem Hanušem a dalšími?

Jiří Langmajer, Hynek Čermák a Anna Polívková u lékaře

Přestože v podzimní nabídce České televize dominují kriminální příběhy, dojde i na komedie. Ty připravil režisér Jiří Vejdělek, který natočil třeba Účastníky zájezdu (2006) nebo Ženy v pokušení (2010). Jeho čtyřdílný projekt zastřešuje název Hlavně to zdraví a objeví se v něm Jiří Langmajer, Anna PolívkováEliška Balzerová, Anna Fialová či Hynek Čermák.

A rozhodně to nebudou mít jednoduché. Jiří Langmajer si zahrál padesátníka Richarda, kterého čeká setkání s rodiči své nastávající. A nejenže nejsou jejich vztahu naklonění, Richarda navíc na poslední chvíli rozbolí zuby. Zajímavé bude také sledovat příběh detektiva Millera v podání Hynka Čermáka, který i po čtyřicítce žije u své maminky a důsledně před ní tají přítelkyně i potíže s ledvinami. Na své si přijdou také fanoušci Anny Polívkové. Ta si zahrála úspěšnou manažerku, kterou čeká životní obchod, jenže si zlomí obě ruce. A najednou je samostatná a sebevědomá žena odkázaná na pomoc svého okolí.

Zdroje informací:

Česká televize: Podzim 2022

Ct24.ceskatelevize.cz: Česká televize na podzim uzavře Případy 1. oddělení. Chystá také komedie o zdraví a Zločin na hranicích

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články