20 let Harryho Pottera: Helena Bonham Carter má dodnes neobvyklý milostný dopis a falešné zuby

20 let Harryho Pottera: Helena Bonham Carter má dodnes neobvyklý milostný dopis a falešné zuby
Zdroj: Showpix
Britská herečka Helena Bonham Carter je známá především svou výstřední módou a postavami svérázných žen. Poznali by jste ji ještě na seriózní fotografii z roku 1993?Helena Bonham Carter a její pověstné neposedné kudrliny.U Heleny Bonham Carter někdy není jasné, jestli je ve filmovém kostýmu, nebo v civilu. Oblibuje totiž poměrně živelné outfity. Takto dorazila na premiéru snímku Harry Potter a Princ dvojí krve v červenci 2009.A zde je Helena Bonham Carter v únoru 2010 na premiéře snímku Alenka v říši divů.+ 6 fotek+ 7 fotek

Britská herečka Helena Bonham Carter je vskutku nepřehlédnutelný zjev. Svérázně se obléká a vybírá si netradiční role. Když tvůrci série filmů o Harrym Potterovi obsazovali ďábelskou čarodějku Bellatrix Lestrange, patrně nebylo lepší volby než Helena Bonham Carter.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 22. 01. 2022 10:00

Helena Bonham Carter pochází z mimořádně zajímavé rodiny. Její otec Raymond byl prominentní bankéř s mezinárodním vlivem, matka Elena pracovala jako psychoterapeutka a má španělské a židovské kořeny. Mezi Eleninými předky jsou různí baroni, Raymondova babička Violet Bonham Carter byla zase politička, feministka a dcera H. H. Asquitha, britského premiéra, který vedl zemi během prvních let první světové války.

Herečka Helena Bonham Carter

Nebylo jí ještě ani dvacet let, když se proslavila historickým snímkem Pokoj s vyhlídkou (1985). Ten jakoby předznamenal, že Helenu Bonham Carter neuvidíme často v příbězích ze současnosti. Hraje křehké ženy, pečlivé maminky, ale také princezny a královny.

Jak můžete vidět i v galerii, v civilu chodí oděna do podivuhodných kreací, které si v ničem nezadají s jejími filmovými postavami. A že má těch neobvyklých figur za sebou hodně. Pamatujete třeba Marlu z kultovního Klubu rváčů (1999)? Tohle všechno patrně vyvrcholilo rolí Bellatrix Lestrange v sérii Harry Pottter. Byla šílená v každém smyslu tohoto slova a mohla se odvázat natolik, že sice v divácích vyvolala spoustu emocí, jak je u ní zvykem, ale i jednu neobvyklou - strach.

Vzpomínky na Harryho Pottera

Britská herečka poprvé zavítala do světa mladého čarodějníka v páté části, která se jmenuje Harry Potter a Fénixův řád. Zahrála si Bellatrix Lestrange, věrnou služebnici lorda Voldemorta a vůbec první smrtijedku v čistě mužské společnosti.

Přes to všechno, co ve filmech natropila Harrymu a jeho blízkým, s hercem Danielem Radcliffem si hodně dobře rozumí dodnes. Ve vzpomínkovém speciálu Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) patří jejich setkání k těm nejzábavnějším. Herečka vytáhla psaní, které jí kdysi dal tento mladší kolega. Stálo na něm: „Drahá HBC, bylo mi potěšením být vaším spoluhráčem a táckem, v tom smyslu, že jsem vám vždycky držel kávu. Miluji vás a jen bych si přál, abych se narodil o deset let dříve. Možná bych měl šanci. Hodně lásky a díky za to, že jste cool.

Další Helenina vzpomínka byla ještě neobvyklejší. Vytáhla z kapsy starou rekvizitu, falešné zuby Bellatrix Lestrange. „Pamatuješ si mě?" zeptala se Daniela a začala si je vkládat do úst. Pak se oba šíleně rozesmáli. „Myslím, že jsem chtěla být zamaskována," dodala herečka. „S Bellatrix byla zábava, protože to ve mně podporovalo to dětinské a zlobivé."

Rodina Heleny Bonham Carter

Herečka žila v letech 2001-14 s režisérem Timem Burtonem, s nímž na první pohled tvořili dokonalý pár. Ona s neposednými kudrlinami a výraznými retro módními kreacemi, on preferuje černou a sluneční brýle patrně neodkládá, ani když jde spát. Byť mají spolu dvě děti, Billyho Raymonda a Nell, rozešli se. Zůstali ovšem přáteli a dělí si péči o potomky.

Helena Bonham Carter nezůstala sama. Magazín Vogue píše, že loni se objevila na veřejnosti s norským spisovatelem a historikem umění Ryem Dagem Holmboem, který je o 21 let mladší. Potkali se v roce 2018 na svatbě, kam ani jeden z nich původně nechtěl jít, ale nakonec se z této náhodné situace stalo něco víc...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Helena Bonham Carter

Looper.com: The Bizarre Prop Helena Bonham Carter Took From The Harry Potter Set

Vulture.com: Helena Bonham Carter Is the Most Spellbinding Part of the Harry Potter Reunion

Vogue.com: I Want What They Have: Helena Bonham Carter and Rye Dag Holmboe

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články