20 let Harryho Pottera: Jak to má Daniel Radcliffe se znamením zvěrokruhu a chlupy na hrudi?

20 let Harryho Pottera: Jak to má Daniel Radcliffe se znamením zvěrokruhu a chlupy na hrudi?
Zdroj: Showpix
Harry Potter a Kámen mudrců: Nevlastní rodinou šikanovaného Harryho Pottera čeká obrovské překvapení - je totiž čaroděj, který má nastoupit na ohromnou školu v Bradavicích.Když Daniel Radcliffe dostal roli Harryho Pottera, rodiče mu za odměnu prodloužili večerku o půl hodiny.O tom, že bude hrát Harryho Pottera, se Daniel dozvěděl ve vaně. Když mu to otec řekl, rozplakal se. 
Herec Rupert Grint, stejně jako jeho filmová postava Ron Weasley, trpí strachem z pavouků.+ 3 fotky+ 4 fotky

Daniel Radcliffe se před 20 lety proslavil rolí malého kouzelníka Harryho Pottera, který se původně zrodil na stránkách románů J. K. Rowlingové. Daniela si v jeho zatím nejslavnější roli můžeme připomenout ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců, který odvysílá TV Nova.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 31. 12. 2021 15:00

Děj pohádky Harry Potter a Kámen mudrců: Vedle našeho světa existuje ještě jeden, který je plný čar, magických bytostí a kouzelníků, jenž nám říkají mudlové. V rodině, která kouzla přímo nenávidí, vyrůstá šikanovaný Harry Potter. Jednou dokáže velké věci, nejdřív se ale musí dostat z domu a nastoupit na neobvyklou školu s ještě méně obvyklým jménem - Bradavice. Na pohádku Harry Potter a Kámen mudrců z roku 2001 se můžete podívat v sobotu ve 20:20 na TV Nova.

Daniel Radcliffe po Harrym Potterovi

Pro začátek dlužno dodat, že Daniel Radcliffe se po konci ságy o Harrym Potterovi pustil do menších a složitějších filmů, které pro jeho malé fanoušky často nejsou vhodné. Horory Žena v černém (2012) a Rohy (2013) nebo depresivní drama Ztracen v džungli (2017) jsou sympatické pokusy o rozbití škatulky mladého brýlatého čaroděje. A jaký je herec ve skutečnosti?

Jsem velmi nudný a skeptický. Což je škoda, protože jsem se narodil na přelomu Raka a Lva, což je skvělé říct... ale vlastně nevím, jestli to zní skvěle. Obávám se, že to pro mě nic neznamená," říká Radcliffe pro magazín Glamour.

Místo hvězd má v oblibě poezii a je docela slušným znalcem klasických básníků. Pokud jde o to, jestli se někdy pokusil jít v jejich stopách, odpověď zní ano. Jako teenager, který má rád poezii, jsem napsal obrovské množství příšerné milostné poezie," přiznává Radcliffe.

Neobvyklý svět Daniela Radcliffa

Když dojde na podivné zážitky, paradoxně nesouvisí s filmy o kouzelníkovi Harrym Potterovi, ale s Danielovou divadelní kariérou.Jedné noci za mnou přišla na představení žena a řekla: „Jen chci, abys věděl, že moje teta tě viděla v divadle. A chce, abych ti řekla, že tvoje chlupy na hrudi jsou na ni až moc..." A všechno to bylo řečeno ve smyslu, jako kdyby byla přesvědčena, že jsem chtěl chodit s její tetou, kterou jsem nikdy předtím nepotkal, ani o ní neslyšel, ale teď už prostě mám smůlu," říká herec, který před pandemií hrál na obou stranách Atlantiku, na Broadway i v londýnském West Endu.

Když dojde řeč na to, co neobvyklého provedl on, tak se prý někdy chová opravdu hloupě, když je sám doma. Jednou jsem otevřel ledničku a zakašlal jsem do ní. Nezakryl jsem si u toho pusu, tak jsem řekl: "Promiň!" A vlastně nikomu. Mluvím sám se sebou..." dodává Daniel Radcliffe.

Zdroje informací:

TV Nova: Harry Potter a Kámen mudrců

Glamour.com: Please Don’t Ask Daniel Radcliffe What Makes Him Sexy

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články