Harry Potter a Fénixův řád: Radcliffovi zakázali točit v Česku, je prý plné lehkých žen

Harry Potter a Fénixův řád: Radcliffovi zakázali točit v Česku, je prý plné lehkých žen
Zdroj: TV Nova
Stephen King řekl, že Dolores Umbridgeová je nejlepší zápornou postavou od dob Hannibala Lectera.
Pracovní název filmu zněl Tip-Top.
Dle slov Radcliffa měla na place každý den panovat veselá atmosféra.
Emma Watson uvažovala, že by s Hermionou skončila. Nesnesla však pomyšlení na to, že by ve filmu vystupovala jiná herečka.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Natáčení pátého dílu filmové série o čarodějnickém učni Harrym Potterovi je plné tajemství. Proč se kupříkladu nemohl Fénixův řád natáčet v Česku? A jakou scénu museli herci ve filmu opakovat snad třicetkrát?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 12. 2020 16:00

Na film Harry Potter a Fénixův řád se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova. Harry se vrací do Bradavic, aby nastoupil do pátého ročníku. Záhy zjistí, že se na něj spousta spolužáků dívá přes prsty. Myslí si, že si setkání s lordem Voldemortem vymyslel. Navíc je jmenována nová profesorka obrany proti černé magii, a to paní Umbridgeová, která má však postranní úmysly.

Jak se naučit líbat

Tak o tomto tématu by mohl Daniel Radcliffe napsat podrobný referát. Když měl políbit o rok starší studentku Havraspáru Cho Changovou, musel to opakovat nejméně třicetkrát za sebou. Pravděpodobně za to mohla jejich vzájemná nezkušenost, kterou však režisér David Yates nehodlal tolerovat. Museli se líbat tak dlouho, dokud to nevypadalo zcela přirozeně, a hlavně něžně.

Do Česka ani náhodou!

Rodičům Daniela Radcliffa přineslo natáčení pátého dílu plno starostí. Už to nebyl ten nevinný kluk s kulatými brýlemi, ale dospívající muž, který rozhodně nemíní žít v celibátu. Produkce filmu uvažovala i o tom, že by se mohlo natáčet v Česku. To se však (dle různých médií) setkalo s velkou nevolí jeho rodičů. Ti se ho prý báli pustit na rok do ciziny a Praha měla být na jejich seznamu nebezpečných míst snad na samém vrcholu. Hlavní město je údajně známo svým divokým nočním životem a spoustou lehkých žen, které své služby nabízejí skoro na každém kroku.

Komnata nejvyšší potřeby

Komnata nejvyšší potřeby je vybavena vším, co dotyčný zrovna potřebuje. Když potřeboval Brumbál o vánočním plese na záchod, našel tam výstavu nočníků. Ve Fénixově řádu je komnata využita pro výcvik armády. Sloužila ale také jako zotavovna z opilosti či úschovna vypitých lahví od sherry.

Aby tvůrci docílili efektu nekonečna, kterým se komnata vyznačuje, instalovali do místnosti řadu otočných zrcadel, a to tak, aby v nich nebyla vidět kamera a žádné odrazy. Proto bylo také nutné vyřešit osvětlení. Podlaha musela být černá, herci zase museli mít na podrážkách přilepený stejnobarevný samet. Štáb zase nosil výhradně ortopedickou obuv. Ta totiž nenanosí na černou podlahu prach.

Psychicky nevyrovnaná osoba

Představitelka profesorky Dolores Umbridgeové herečka Imelda Staunton přišla spolu s kostymérkou filmu Jany Temime se zajímavým nápadem, jak nejlépe ztvárnit proměnu této osoby. Vzrůstající psychickou nerovnováhu vyřešily vycpaným oblečením. Čím více se Dolores klonila k temné straně, tím byla otylejší.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Harry Potter a Fénixův řád

TV Nova: Harry Potter a Fénixův řád

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články