Agáta (24): Přítel mojí mámy si na mě dovoloval. Když jsem jí to řekla, bez mrknutí oka mě vyhodila

Agáta (24): Přítel mojí mámy si na mě dovoloval. Když jsem jí to řekla, bez mrknutí oka mě vyhodila

Agáta má za sebou velice nepříjemnou zkušenost s přítelem její matky. Když s ním byla sama doma, začal si na ni pod vlivem alkoholu dovolovat. Agáta to poté mámě řekla, aby věděla, co je zač, ale nakonec byla za špatnou ona.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 19. 08. 2020 16:30

Táta s mámou se rozvedli, když mi bylo devět. Máma mi vtloukala do hlavy, že když o mě nemá zájem, tak se mu nemám vnucovat a já jí poslechla. Potom si našla přítele, se kterým byla deset let a já ho zbožňovala, jenže se ukázalo, že během jejich vztahu si udělal dvě děti s jinou ženou a máma ho vyhodila.

Pár let na to přivedla domů Radovana. Takový celkem sympatický chlápek, vypadal, že by ani mouše neublížil. Máma do něj byla zamilovaná jako blázen a já měla radost, že je zase spokojená. Neměla jsem s Radovanem vyloženě kamarádský vztah, bavili jsme se tak normálně, ale že bych si za ním vyloženě šla popovídat, to ne. Když máma chodívala na noční, každý jsme trávili večer u sebe v pokoji.

Neměla jsem ho vyrušit

Jenže jednoho večera to bylo jiné. Než šla máma do práce, zaslechla jsem, že na Radovana křičí, a jakmile jsem přišla, ztichla a odešla. Ještě jsem jí psala zprávu, jestli je všechno v pohodě, a ona odepsala, že se jen nepohodli. Z legrace jsem odpověděla: „Neboj, já mu domluvím,“ abych ji povzbudila, a dál jsem si dělala svoje.

Když jsem kolem jedenácté zašla do kuchyně pro pití, Radovan seděl na gauči a já ho přistihla, jak se dívá na filmy pro dospělé. Bylo mi hrozně trapně a jen jsem špitla „pardon“ a rychle zmizela. Jenže během chvíle za mnou dorazil do pokoje a prosil mě, jestli bych mu pomohla. Stál ve dveřích, tedy spíš se kymácel, protože bylo evidentní, že je napitý, a já byla v naprostém šoku. Jak se začal přibližovat, křičela jsem, ať okamžitě odejde a obleče se.

Radovan se otočil a odešel a já strachy ani nedýchala, neměla jsem žádný klíč od pokoje a nemohla se zamknout. Načež asi během minuty zavolal: „Už dobrý!“ a to se mi chtělo zvracet. Nezapomněl mi říct, abych to nikomu neříkala, a já slíbila, že neřeknu, a už jsem hledala, čím zatarasím dveře.

Otočilo se to proti mně

Třesoucíma se rukama jsem psala svému příteli Lukášovi: „Pomoc! Radovan mě obtěžoval a já se nemůžu zamknout,“ jenže jsem to odeslala Radovanovi! Už to nešlo vzít zpátky, slyšela jsem, jak mu pípla zpráva, a čekala jsem, co bude. Naštěstí už nepřišel a jakmile dorazila máma, hned jsem jí řekla, co se stalo. Nemohla jsem z toho ani spát, bylo mi zle, ale Radovan všechno otočil. Vytřeštil oči, že to není pravda a já jsem ta, která po něm chtěla nechutné věci, a teď jsem zlá, protože mě odmítl.

Máma se na mě podívala a bez mrknutí oka mi šla balit věci. Věřila jemu místo mně. Prý jí chci zkazit štěstí a Radovan takový není. Prosila jsem ji v slzách a jak za mnou zavřela dveře, volala jsem Lukášovi, aby přijel. Večer mi psala, že to přehnala, protože byla unavená, a můžu se vrátit, ale já se nevrátila. Když nebyli doma, vzala jsem si věci a nastěhovala se k Lukášovi a jeho kamarádovi. Je to aspoň zkouška našeho vztahu, ale věřím, že to zvládneme. S mámou zatím nekomunikuji, jen jsem jí napsala, že jsem v pořádku. Sama třeba pozná, co je Radovan zač.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články