Ottfried Fischer alias Big Ben: už několik let bojuje s Parkinsonem. Našel ale lásku a bude se ženit

Ottfried Fischer a Simone Brandlmeier
Zdroj: Wikimedia Commons
Ottfried Fischer se narodil 7. 11. 1953 ve vesničce nedaleko Passau na statku Wernera a Mary Fischerovým, a to rovnou uprostřed Bavorského lesa.Měl se stát, dle otcova přání, váženým advokátem, jeho to však táhlo k herectví, protože byl už odmala proslulým vtipálkem.V televizi má za sebou více jak stovku kabaretních vystoupení. Než se mu kvůli Parkinsonovi zhoršilo zdraví, měl také vlastní satirický pořad.Nebral si žádné servítky a vystřelil si dokonce z bavorského premiéra Strausse.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jméno Ottfried Fischer by asi většině lidí moc neřeklo, když bychom ale zmínili seriál Big Ben a detektiva Bena Berghammera, každému by se jistě vybavil podsaditý policista s věčně nespokojenou matkou. Ač v seriálu exceloval a podařilo se mu vyřešit všechny případy, v soukromém životě to již tak slavné nebylo. Největší ránu dostal v podobě Parkinsonovy nemoci, jež ho upoutala na vozík. Naštěstí nedávno našel spřízněnou duši.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 07. 2020 16:00

Zločin a korupce. Kdo by si pomyslel, že i těmito nešvary je sužováno malebné městečko Tölz. A tak musí zasáhnout velký policista Big Ben, protože má ve svém životě dva koníčky: boj za spravedlnost a jídlo. S tím prvním mu vždy ochotně pomůže parťačka Sabrina. Jídlo má zase na starosti jeho matka. Nikdo neumí takové vepřo, knedlo a zelo jako ona.

Na Big Bena se můžete podívat každou sobotu a neděli večer na Barrandově

Zemědělec, právník nebo herec?

Otec budoucího Big Bena byl sedlák, a tak malý Ottfried trávil většinu volného času na statku. Po maturitě začal studovat právnickou fakultu, kterou však nedokončil, neboť ho to táhlo, s podobně smýšlejícími kamarády, k divadlu. Rozhodli se založit spolek Hinterhoftheater, v němž se Fischer ujal role kabaretiéra.

Zanedlouho přišly nabídky na role v seriálech a filmech. Dokonce uváděl svůj vlastní komický pořad Ottis Schlachthof, který však musel v roce 2012 uložit k ledu kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. Ale zpět k Big Benovi. Úplně poprvé se do role Berghammera pasoval v devadesátém pátém. Natočil celkem šedesát devět dílů. Jeden seriál mu však nestačil, a tak se z něj na nějaký čas stal také zvědavý otec Braun.

Zatím se cítím dobře...

Když Fischer před šesti lety navštívil Prahu, svěřil se novinářům, že se nehodlá před Parkinsonem vzdát. “Z televizních obrazovek jsem se již stáhl, ale pracuji stále. Rád se procházím, třeba právě po Praze, a rovněž jezdím se svým komediálním pořadem. A mohu říct, že mi to skutečně prospívá!” uvedl herec.

O tři roky později bylo ale vše jinak. Zákeřná nemoc získala v jeho těle převahu a upoutala kdysi korpulentního muže, jenž vážil dvě stě kilo, na vozíček. Začal mu také selhávat organismus, což vyústilo v osmiměsíční hospitalizaci. V té době visel jeho život doslova na vlásku, a to velmi tenkém.

Štěstí v lásce

“Když jsem se z toho jakžtakž dostal, rozhodl jsem se vrátit do Pasova, kde jsem trávil spoustu času s prarodiči. Tady se cítím nejlépe. Dokázal jsem se i znovu postavit na nohy, ale už to není takové, jak to bývalo,” pokračoval Ottfried. “Mohu se pohybovat o berlích, ale jen na chvíli, pak přijde na řadu opět vozík.”

Letos ho ale čeká radostná událost. Bude se ženit se svou dlouholetou partnerkou Simone, která mu byla v jeho nejtěžších chvílích velkou oporou. Obřad by měl proběhnout na podzim v Regensburgu. Jakožto katolíci oba usoudili, že by měli svůj svazek posvětit před Bohem.

Sám se ještě nevzdává a věnuje se mnoha aktivitám. Kupříkladu přispěl ke zřízení Muzea povodní. Také si zahrál ve filmu Nadějná tma, jenž se odehrává během druhé světové války a sleduje život tyrolského kněze Otty. Má dvě dcery a je držitelem ceny za přínos bavorské kultuře. Věnuje se také psaní knih.

Na další zajímavosti a fotografie se podívejte zde:

Zdroj textu: celebrity.instory.cz, wikipedie, čsfd, Aha!

Zdroj fotek: Barrandov TV

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články