Skutečný příběh Chippendales: Minulost tančících hezounů je plná zášti, vražd a touhy po neomezené moci

Krev, pot a striptýz: Chippendales ukrývají temná tajemství, slavné naháče poznačila i nájemná vražda
Zdroj: se souhlasem Disney+
Představujeme vám Chippendales: Je to americký sen. Neboť kde jinde než v Americe by se dalo vydělat majlant striptýzem. Aby však úspěšná obchodní značka nepadla, je potřeba udělat těžká rozhodnutí.Ústředními tématy seriálu Představujeme vám Chippendales jsou závist a žárlivost.Nezapomíná se však ani na vraždu playmate Dorothy Stratten.Homosexualita a rasismus se v seriálu Představujeme vám Chippendales řeší poněkud jiným způsobem. Vše je spíše o nepříjemných pocitech z vyjadřování sexuality a, v případě rasismu, pragmatickém přístupu.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kriminální minisérie Představujeme vám Chippendales v sobě kloubí vraždu, chamtivost i touhu po pomstě. A navíc vychází ze skutečných, a notně pikantních, událostí, které budou zajímat hlavně dámskou část publika.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 01. 2023 16:00

Představujeme vám Chippendales: Osmidílná kriminální sága sleduje život indického přistěhovalce Somena "Stevea" Banerjeeho, který se stal zakladatelem největšího pánského striptýzového impéria na světě. I když vypadal neškodně, šel tvrdě proti každému, kdo mu stál v cestě. Na seriál Představujeme vám Chippendales se můžete podívat na streamovací službě Disney+.

(Ne)obyčejný příběh Chippendales

Na první pohled by se mohlo zdát, že může jít jen o další televizní show zaměřenou na lechtivé téma a zpracovanou, pokud možno, nenáročným způsobem. To si zprvu mysleli i dva hlavní představitelé, herci Kumail Nanjiani (Somen Banerjee) a Murray Bartlett (choreograf Nick DeNoia). Oba překvapilo, jaké temné tajemství se za vším ukrývá.

Chippendales jsou putovní taneční skupina, která se proslavila mužským striptýzem. Vznikla na konci 70. let minulého století a byla vlastně úplně první svého druhu. Úroveň choreografie a inscenace je řadila mezi lidovou zábavu. Fungují dodnes, dokonce v průběhu pandemie přesunuli svá vystoupení na internet a z klasického striptýzu přešli na cvičení, aby se lidé mohli rozhýbat i doma.

Zrození Chippendales

Somen Banerjee se narodil v roce 1944 v indickém Bombaji. Do Států se přestěhoval na konci šedesátých let, kde nejprve provozoval čerpací stanici a klub, v němž se hrály vrhcáby. S těmito podnikatelskými záměry ale velký úspěch neslavil. Dařit se mu začalo až s koupí losangelského klubu Destiny II., kde v roce 1979 poprvé představil ryze mužskou striptýzovou skupinu Chippendales. Tehdy se kluci ještě o pódium dělili se zápasnicemi v bahně a exotickými tanečnicemi.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Chippendales® (@chippendales)

Striptéry pojmenoval po rokokovém návrháři nábytku Thomasi Chippendaleovi. Mělo to svůj význam. Somen si přál, aby jeho skupina pomalu stoupala po společenském žebříčku a nebyla považována jen za cosi nevkusného. A skutečně. Byli čím dál populárnější. Impérium jménem Chippendales rostlo každý den. Vždyť nic podobného v Americe ještě nebylo. Vše ale nebylo zalité sluncem. V zákulisí se začala pomalu rozpínat temnota...

Chippendales poznamenala vražda i sebevražda

Banerjee si myslel, že se stane druhým Hughe Hefnerem (zakladatel Playboye). Ostatně sám Hefner Chippendales podporoval. Dokonce jim dovolil nosit jakousi mužskou verzí playmate kostýmů. Tento nápad ale původně vznikl v hlavě promotéra striptérů Paula Snidera. Jeho manželka Dorothy Strattan, playmate roku 1980, však byla neméně úspěšná. Paul na její úspěch žárlil, a když k tomu všemu začala ještě hrát, zbláznil se úplně. Po rozchodu zastřelil ji i sebe.

V té době Banerjee najal choreografa DeNoiu, který mu měl pomoci vytvořit program pro vystoupení v New Yorku, což z nich mohlo udělat celosvětový fenomén. DeNoia byl ochotný tuto práci vzít, Banerjee mu ale musel slíbit polovinu výdělku z budoucího mezinárodního turné a práv. I mezi nimi došlo k třenicím. Banerjeemu vadilo, že jsou DeNoiovi připisovány větší zásluhy. Nesouhlasil také s kreativním směřováním show. Nakonec najal Raye Colona, který měl choreografa zabít. Ray ho v roce 1987 střelil přímo do obličeje. Když byl Banerjee opět v sedle, neváhal nechat vypálit několik konkurenčních nočních podniků.

Potopil ho nakonec sám Ray Colon, který si všechno tajně nahrával. Banerjee byl odsouzen k 26 letům vězení. V roce 1994 si vzal za mřížemi život. Chippendales ale vystupují dál v kasinu v Las Vegas. Ani po čtyřiceti letech nemají nouzi o fanoušky.

Zdroje informací:

Metro.co.uk: Murder, greed and revenge: The twisted true story behind Welcome to Chippendales

Editorial.rottentomatoes.com: Welcome To Chippendales: What To Know About Kumail Nanjiani's Hulu Miniseries

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články