Koordinátorka intimity ze seriálu Rod Draka: Nejtěžší scénu jsem dirigovala v ložnici

Seriál Rod Draka: Koordinátorka intimity dirigovala porod i ložnicové scény mezi mladou herečkou a o 30 let starším kolegou
Zdroj: se souhlasem HBO
Rod draka: Rod Targaryenů je sice na vrcholu, ale rovněž nadchází počátek jeho konce.Seriál Rod draka se odehrává za vlády krále Viseryse I. Targaryena (Paddy Considine).Události zachycené v Rodu draka vedou k občanské válce Targaryenů známé jako Tanec draků.U ložnicové scény 18leté Emily Carey a o 30 let staršího Paddyho Considina asistovala koordinátorka intimity. + 4 fotky+ 5 fotek

Rod Draka patří mezi největší seriálové hity současnosti a navazuje na neméně slavnou Hru o trůny. Na fantasy novince pracovala jako koordinátorka intimity Miriam Lucia, která patří mezi nejvytíženější ženy v oboru. Pro magazín Deadline prozradila, jaké výzvy před ní postavilo natáčení Rodu Draka.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 25. 09. 2022 18:00

Hra o trůny měla negativní pověst a nejen kvůli nepříznivě přijaté poslední sérii. Seriál se nevyhýbal sexuálním scénám, někdy i ve spojení s násilím, a herečky, jako třeba Emilia Clarke, se ne vždy na natáčení cítily komfortně. To se u Rodu Draka, který Hře o trůny dějově předchází, mělo změnit.

Hollywoodská koordinátorka intimity

Sexuální obsah a nahota je součástí podstaty seriálu, ale jsme v nové éře. Hned na začátku mě pozvali, abych se zapojila do zkoušek, diskuzí, čtení, aby všichni věděli, kdo jsem, a vše bylo otevřené. Zejména někteří starší herci nikdy předtím nepracovali s koordinátorem intimity. A je to pro ně také zvláštní," vysvětluje koordinátorka intimity Miriam Lucia pro magazín Deadline. Patří mezi nejvytíženější lidi ve svém oboru a pracovala třeba na druhé sérii Bílého lotosu nebo na seriálu Viktoriánky. Rodu Draka se věnovala 10 měsíců.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Miriam Lucia (@miriamlucia_nl)

I když z ní prý herci byli nervózní a mysleli si, že jim pořád bude stát za zády, to nebyla její práce. Ona měla zajistit bezpečné prostředí. Aby byli herci a herečky dopředu informováni o tom, co se od nich očekává. HBO nyní razí politiku, že pokud se v pořadech objeví jakákoli nahota nebo simulovaný pohlavní styk, očekává se na natáčení koordinátor intimity.

V seriálu Rod Draka byl jednou z takových situací porod. Sian Brooke, která hraje královnu Aemmu Arryn, se s Miram po boku cítila mnohem pohodlněji. „Bylo jí celkem jasné, že tam nesmí být žádná nahota. Mohla být, ale nebyla, což je skvělé, protože bylo možné vykreslit vše, aniž by to bylo ukázáno," vysvětluje Miriam.

Nejtěžší scéna seriálu Rod Draka

Emily Carey, které bylo v době natáčení 18 let, čekala sexuální scéna s o třicet let starším Paddym Considinem. Navíc má dceru ve věku své herecké partnerky. Podle Miriam byla Emily před tou scénou velmi vyděšená a bez její pomoci by nevěděla, jak to zvládnout. A ona sama to považuje za nejtěžší sexuální scénu seriálu Rod Draka.

Před natáčecím dnem bylo mnoho příprav. V minulosti režisér v tu chvíli řekl: ‚Jo, víš co, vlastně si myslím, že je lepší, když si teď sundá tričko‘, nebo ‚Jdi do toho a uvidíš, co se stane‘. To už nemůžete," vysvětluje Miriam nová pravidla HollywooduNelze prostě vytáhnout křičícího herce z přívěsu, aby udělal něco, co dělat nechce.

Na druhé straně jsou ale herci jako Sean Bean, který hrál ve Hře o trůny. On tvrdí, že koordinátoři intimity ničí spontánnost. „Myslím, že je to muž určitého věku, který se v této branži pohybuje velmi dlouho a nemá zkušenosti z druhé strany. Nebo možná měl špatnou zkušenost s prací s koordinátorem intimity," reaguje Miriam a dodává, že podle jejích zkušeností koordinace intimity nepřekáží tvůrčímu procesu.

Zdroje informací:

ČSFD.cz: Rod Draka

Deadline.com: ‘House Of The Dragon’ Intimacy Coordinator Miriam Lucia On The Show’s Most Challenging Moments, Dealing With Suspicion On Sets & Sean Bean’s Comments About Sex Scenes

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články