Július Satinský, hvězda komedie S tebou mě baví svět: Z depresí ho dostala nová láska Viera

Smutek hvězdy komedie S tebou mě baví svět: Július Satinský trpěl depresemi, zachránila ho nová láska Viera
Zdroj: se souhlasem TV Nova
S tebou mě baví svět: Každoroční pánská jízda tří otců v podání Júlia Satinského, Václava Postráneckého a Pavla Nového nabere nečekané obrátky, když budou muset s sebou vzít i děti. Těsně před natáčením komedie S tebou mě baví svět napadl metr a půl sněhu.Rozpočet komedie S tebou mě baví svět byl 3,9 milionů korun. Jelikož byl překročen, dostala režisérka Marie Poledňáková pokutu.Námět na komedii S tebou mě baví svět získala režisérka Marie Poledňáková během jednoho večírku, kdy si vyslechla rozhovor několika mužů, jenž se bavili o společné výpravě na hory.+ 3 fotky+ 4 fotky

Rodinná komedie S tebou mě baví svět od režisérky Marie Poledňákové těší televizní diváky již čtyřicet let. V roli Alberta Horáka zazářil populární slovenský herec Július Satinský, kterému však v životě do smíchu moc nebylo. Kromě vážné nemoci se musel vypořádat s nejednou smutnou událostí. Naštěstí mu do života přišla nová láska...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 04. 2022 11:00
Aktualizováno 22. 12. 2023 18:00

S tebou mě baví svět: Albert Horák (Július Satinský), Michal Adámek (Václav Postránecký) a Pepa Bednář (Pavel Nový) se jako každý rok chystají na pánskou jízdu do Beskyd. Tentokrát jim však udělají čáru přes rozpočet jejich drahé polovičky, protože jim hodí na krk děti. Z pánské jízdy se záhy stane mateřská škola v přírodě. Na komedii S tebou mě baví svět od režisérky Marie Poledňákové se můžete podívat na Nově hned dvakrát - 23. 12. ve 20:20 a 25. 12. ve 14:30.

Smrt manželky Júlia Satinského

Slavný slovenský herec byl s tanečnicí a překladatelkou Olgou Lajdovou ženatý dlouhých dvacet let. Pak ale přišel leden roku 1985 a s ním její tragická smrt. Olga utonula v moři, nedaleko ostrova Sv. Tomáš. Jelikož se nacházel v kapitalistické zemi, Július Satinský nezískal výjezdní doložku. Nebylo mu umožněno se s ní naposledy rozloučit.

To samozřejmě ovlivnilo jeho duševní rozpoložení. Začal se opíjet a rušil všechny pracovní nabídky. Na nohy ho postavila až psychiatrička Viera, do které se nakonec zamiloval a požádal ji o ruku. A právě ona při něm stála i v jeho posledních chvílích.

Satinského boj s rakovinou

O rakovině se herec dozvěděl prakticky náhodou, když doprovázel do nemocnice svého bratra Vojtěcha. Nechal se také vyšetřit. O něco později se dozvěděl, že na tom není nejlépe. Nemoc zasáhla tlusté střevo. Herec se však odmítal vzdát. Složit ruce do klína a čekat na konec odmítala i Viera. Dokonce mu sehnala speciální čaj z Peru, který svou konzistencí připomínal bláto. Avšak marně.

Poslední dny Júlia Satinského

Několik dní před smrtí Július Satinský hodně trpěl. Měl obrovské bolesti. „Manželka mu dávala injekce,” řekl pro web Ahaonline.cz jeho bratr Vojtěch. „Ale ani ty mu nepomáhaly. Naříkal i ze spánku." Herec dokázal do poslední chvíle svůj vážný zdravotní stav skrývat. Jeho kolega Milan Lasica vzpomínal, že to raději dusil v sobě.

Satinský však netajil jen svou nemoc, ale také nemanželskou dceru, jenž se narodila tři měsíce po svatbě s Vierou. Pravda vyšla najevo až po jeho smrti. Július Satinský zemřel 29. prosince 2002 v Bratislavě. Dožil se jednašedesáti let.

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Július Satinský
Česká televize: Příběhy slavných - Momentálně jsem mrtvý

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články