Dvě nejlepší kamarádky a tajemství mrtvého muže: Tragická fakta o seriálovém hitu Smrt nás spojí

Dvě nejlepší kamarádky a tajemství mrtvého muže: Tragická fakta o seriálovém hitu Smrt nás spojí
Zdroj: se souhlasem Netflix
Seriál Smrt nás spojí a vychází z jednoduché myšlenky: umíte si představit, že by vaše nejlepší kamarádka byla zároveň vrahyní vašeho muže?Liz Feldman přiměly k napsání seriálu tři věci: čtyřicáté narozeniny, nečekaná smrt příbuzného a opakované neúspěšné snahy o početí.Judy (Linda Cardellini) po většinu času nepředstírala své emoce. Buď jí dojalo něco ze scénáře, nebo si vzpomněla na nějakou příhodu ze svého života.Slzy neudržela ani Christina Applegate. Když její seriálový syn Charlie (na obrázku) napíše pro svého mrtvého otce dojemný vzkaz, rozpláče se. Přestože by to mohlo být logické vyústění děje, není tomu tak. Byla to čistě spontánní reakce.+ 3 fotky+ 4 fotky

Představte si, že se vaší nejlepší kamarádkou stane žena, která vám zabila manžela. Vy to však vůbec netušíte. Seriál Smrt nás spojí nabízí vskutku dramatické téma. Ale ani jeho zákulisí nelze označit za nudné. Byť už jen kvůli tomu, že vznikl kvůli ne zrovna příjemným zážitkům.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 02. 2021 16:00

Jen (Christina Applegate) je matka dvou dětí a realitní makléřka. Na výchovu synů zůstala zcela sama, manžela jí totiž zabil neznámý bezohledný řidič. Během sezení v podpůrné skupině se seznámí s excentrickou Judy (Linda Cardellini), jejíž snoubenec prý podlehl infarktu. Brzy se stanou nejlepšími kamarádkami, které o sobě ví všechno. Tedy, téměř všechno. Potíž je totiž v tom, že právě Judy zabila manžela své nové parťačky... Na obě řady seriálu Smrt nás spojí se můžete podívat na Netflixu.

Inspirace skutečností

Tvůrkyni seriálu Smrt nás spojí, Liz Feldman, inspirovalo k napsání scénářů hned několik tragických osobních prožitků: problémy s početím, což se odrazilo na postavě Judy, čtyřicátiny a náhlá smrt v rodině.

Jen si zahrála Christina Applegate, kterou všichni známe jako ne zcela chytrou blondýnku Kelly ze seriálu Ženatý se závazky. Teď se ale nachází v úplně jiné roli, protože po tragické nehodě přijde o manžela. Tento moment byl odrazem smrti Lizina bratrance. Zcela nečekaně totiž odešel právě na její čtyřicáté narozeniny. Pouhý týden po této smutné události dostala Liz nápad na seriál. Ještě do něj navíc zamíchala fakt, že dvě její velmi dobré kamarádky bez problémů otěhotněly, zatímco ona sama s početím bojovala.

Začátek hezkého přátelství

Christina Applegate a Linda Cardellini se před natáčením seriálu vůbec neznaly. Jakmile se dozvěděly o tom, že budou hlavními hvězdami nového projektu, vyrazily na společný oběd, kde se z nich staly velmi dobré kamarádky. A vydrželo jim to i během produkce. Později mezi nimi vznikla tak silná chemie, že je štáb nechal v mnoha případech improvizovat.

Skutečné emoce

Christina ani Linda své emoce rozhodně neskrývaly. Během mnoha scén se rozplakaly zcela spontánně, a právě proto, že šlo o přirozené reakce, použily se i tyto „pokažené” scény. O vypjaté okamžiky nebyla skutečně nouze. Třeba když se točilo demolování auta. Jen je po smrti svého manžela alergická na bezohledné řidiče. Jednou večer narazí na vůz piráta, který často jezdí okolo jejího domova nepřiměřenou rychlostí, a rozhodne se jej zdemolovat golfovou holí. Záběr se točil celkem patnáctkrát a Applegate po každé klapce začala hystericky brečet. „Nevím, proč tomu tak bylo," svěřila se herečka. „Možná mne zachvátila panika z toho, že jsem musela pokaždé lapat po dechu.”

Zdroje informací:

Netflix: Dead to Me

Buzzfeed.com: Here aAbout 19 Behind-The-Scenes Facts About Netflix’s “Dead to Me”

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články