Simpsonovi ve filmu: Divoké hádky kolem scénáře, původně to měl být muzikál

Simpsonovi ve filmu
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Věděli jste, že film o žluté rodince mohl vzniknout již v roce 1992? Nakonec se děj zkrátil na klasickou epizodu. V českých kinech si film nenechalo ujít 400 000 diváků.Nahý Bart? Ano, ale v Japonsku s rozmazanými genitáliemi. V Singapuru natvrdo a v Americe s čárkou.Ve filmu se objevilo několik narážek na snímky z produkce studia Disney, většinou pěkně zamaskovaně.+ 3 fotky+ 4 fotky

Spider vepř, Spider vepř, umí hlavou dolů lézt. Vzpomínáte? Simpsonovi ve filmu se vracejí na televizní obrazovky. Pojďme se podívat, co zajímavého se při tvorbě tohoto animáku stalo. A proč zažívali scénáristé s Mattem Groeningem hotové peklo.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 08. 2020 16:00

Děda Simpson má výjimečně pravdu, když prorokuje po nešťastném koncertě Green Day, že se na město řítí pohroma. Marge mu věří a snaží se dědovo poselství rozluštit. Bart je zatčen policií a Homer se seznamuje s milým prasátkem, které osud města zpečetí nadobro. Když vyhodí silo s jeho výkaly do již tak znečištěného jezera, vznikne zcela nový druh veverky. Ekologům dojde trpělivost a s posvěcením prezidenta Arnieho, který doslova slepě vybírá jedno z pěti řešení, je  Springfield uvězněn pod velkou skleněnou bání.

Na to, jak to dopadne, se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Cool

Muzikál by nudil

Pěveckých čísel jsme viděli v Simpsonových již opravdu hodně. Není proto divu, že když se chystal celovečerní film, uvažovali tvůrci i o muzikálové podobě. Na hudbě se měl dokonce podílet i Dave Stewart z Eurythmics. Tvůrci se ale nakonec rozhodli od tohoto formátu ustoupit, neboť měli obavy, že by to diváky nudilo. Každý přece jen očekává spíše akci.

Psali, psali a psali

S Mattem Groeningem musí být radost pracovat. Scénář se začal tvořit v roce 2003 a za ty čtyři roky, než šel do kin, se přepisoval celkem 150x. Matt Groening chtěl docílit toho, že nabídne fanouškům něco neotřelého, co ještě ve svém oblíbeném pořadu neviděli. Každá stránka s dějem tak byla střežena skoro jako státní tajemství.

Spider vepř

Co vzniklo zprvu jako pouhý žert, se nakonec přeložilo do 32 světových jazyků. Řeč je samozřejmě o Spider vepři. Song byl producenty použit jako reklama pro zahraniční distribuci. Krátká píseň se dokonce umístila v hitparádách. Třeba na Novém Zélandu skončila na devátém místě. Na prase to není špatný výsledek.

Simpsonovi ve filmu 2?

Ano, budou, ale počkáme si. A jak by mohlo pokračování vypadat? Se zajímavými teoriemi přišel primácký cool magazín. Co třeba crossover s Futuramou nebo jiným animákem? Alternativní realita? A co kdyby Simpsonovi konečně zestárli, užívali si dovolenou po celém světě, nebo by se jednoduše s druhým filmem s námi nadobro rozloučili? Nezbývá, než čekat.

Zdroj textu: screenrant, coolmagazin

Zdroj fotek: Prima Cool

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články