Smrt talentovaného ševce: Janu Bouškovou potkala před natáčením obrovská tragédie

Smrt talentovaného ševce: Janu Bouškovou potkala před natáčením obrovská tragédie
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Smrt talentovaného ševce: Kapitán Exner (Jiří Kodet) nemá klid ani na dovolené. Musí vyšetřit vraždu ševce Rambouska, který byl zároveň úspěšným a bohatým malířem.Krimi Smrt talentovaného ševce zasáhla cenzura. Šlo o scénu, v níž jdou policisté kosit trávu. Prý zostuzovala Veřejnou bezpečnost...Krimi Smrt talentovaného ševce vznikla na motivy knihy Václava Erbena.
Ve filmu Smrt talentovaného ševce si "zahrál" i zámek Opočno.+ 2 fotky+ 3 fotky

Začátek natáčení filmu Smrt talentovaného ševce se nesl ve znamení velké tragédie. Těsně předtím přišla Jana Boušková o svého manžela Petra Svojtku, který shodou nešťastných náhod vstoupil mezi dva tramvajové vozy. Režisérovi filmu Janu Schmidtovi dalo hodně práce herečku přemluvit k tomu, aby se ve filmu vůbec objevila...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 03. 2021 11:30

Kapitán Exner má před sebou další případ, který ale musí začít řešit během zasloužené dovolené. V ospalém městečku Opolná došlo k vraždě ševce Rambouska, jenž byl zároveň poměrně úspěšným, a hlavně majetným malířem. Na film Smrt talentovaného ševce z roku 1982 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima Max.

Tragická smrt

Těsně před natáčením krimi Smrt talentovaného ševce potkala Janu Bouškovou veliká tragédie. Její manžel Petr Svojtka shodou nešťastných náhod vstoupil mezi tramvajové vozy a svým zraněním na místě podlehl. Smutnou zprávu se herečka měla dozvědět od své sestry. „Řekla mi to ráno. Stalo se to na mé narozeniny. Sestra našla lístek, který policie vylepila na dveře. Bylo na něm, ať si přijdu pro jeho tašku. Oni prý zvonili, ale já jsem byla v zadním pokoji a neslyšela jsem to. Sestra měla klíče, přišla tam později, zjistila to a přinesla mi zbylé věci po Petrovi,” svěřila se Boušková deníku Aha!

„Nepřemýšlela jsem, jak bude můj život vypadat. Věděla jsem ale, že žiju, že jsem. Pamatuju si, jak mi některé věci začaly připadat hloupé. Třeba když někdo nadával, že je zima nebo prší. Najednou jsem vůbec nechápala, proč to ti lidé říkají,” dodala Boušková.

Velká podpora pro Janu Bouškovou

„Režisérovi Janu Schmidtovi dalo hodně práce přemluvit Janu, aby v takovém okamžiku roli přijala,” vzpomíná asistent režie Martin Faltýn na natáčení na zámku Opočno.

„Prožívala jsem dost těžké období. Dva měsíce před natáčením mi zemřel manžel a já ovdověla. Naše malé dítě mi během natáčení hlídala maminka, ale herečtí kolegové v čele s Jiřím Kodetem a štáb mi tyto krušné chvíle pomohli překonat a já jsem alespoň na chvíli zapomněla,“ prozradila Boušková. Skutečně. Jako by tato tragédie celý tým stmelila.

Vstřícný Kodet

Galantní vůči svým kolegům byl i Jiří Kodet alias kapitán Exner. „Zrovna přivezli do prodejny tři kusy dvojalba orchestrálních nahrávek Voskovce a Wericha, což byl zlatý poklad. Já byl ale zrovna bez peněz,” vybavuje si Faltýn. „Prodavačka mi slíbila, že mi ho do večera odloží, musel jsem ale sehnat 200 Kč. Šel jsem tak za pokladníkem, byl nafoukaný a k tomu ještě škrt. Jiří Kodet se s ním zrovna domlouval na záloze za honorář. A dostal ji. Já měl ale smůlu. Když to slyšel, dal mi do ruky dvě stovky a řekl: ‚Na a nemusíš mi to vracet!‘ “

Zdroje informací:

Prima Max: Smrt talentovaného ševce

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články