Premiéra megahitu Liga spravedlnosti: Do natáčení tragicky zasáhla sebevražda

Premiéra megahitu Liga spravedlnosti: Do natáčení tragicky zasáhla sebevražda
Zdroj: Profimedia.cz

Zack Snyder, původní režisér filmu Liga spravedlnosti, se na jaře 2017 rozhodl kvůli sebevraždě své dcery Autumn opustit rozpracovaný vysněný projekt, aby mohl být s rodinou. Film za něj dotočil Joss Whedon, ale nedopadlo to dobře. Nyní se snímek dostává k divákům v takové podobě, jak ho Snyder zamýšlel natočit před tragickými událostmi...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 03. 2021 16:00

Přestože od smrti Snyderovy dcery Autumn uplynuly čtyři roky, režisérovi fanoušci mu neustále vyjadřují svou podporu. Co vedlo mladou dívku k tak razantnímu rozhodnutí?

Velké plány mladé dívky

Autumn byla jedna z osmi dětí úspěšného scenáristy a režiséra Zacka Snydera. Původem čínskou dívku adoptoval se svou bývalou manželkou Denise Weber. Autumn studovala na soukromé vysoké škole Sarah Lawrence v New Yorku, mezi její koníčky patřilo psaní a pomáhání potřebným.

V roce 2014 zahájila charitativní sbírku, která měla pomoci matkám bez domova. Kromě toho se spojila s organizací, jež pomáhala méně privilegovaným občanům Spojených států. Nezapomínala ale také na uměleckou stránku. Plánovala vydat vlastní sci-fi román.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený DC/MARVEL/POP CULTURE (@knightmare_batz)

Tragická sebevražda

Smrt dcery zasáhla Zacka během práce na Lize spravedlnosti. Z pochopitelných důvodů se stáhl do ústraní a jeho místo převzal nový režisér Joss Whedon, který film nakonec dotáhl do kin. Snyder zatím tuto tragickou událost držel pod pokličkou celé dva měsíce a všechen svůj čas věnoval rodině.

Autumn zemřela 12. března 2017, bylo jí pouhých dvacet letech. K zoufalému činu ji prý dohnaly problémy s depresí. Spekuluje se také o potížích v partnerském životě, ale tato verze se doposud nepotvrdila. Další okolnosti sebevraždy mladé dívky nejsou známy. Rodina všechny detaily dodnes úzkostlivě střeží.

Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Zatímco život mladé dívky vrátit nelze, sám Snyder se po letech fanouškovských kampaní soustředěných pod heslem #ReleaseTheSnyderCut mohl vrátit k Lize spravedlnosti a dokončit ji podle svých představ.

Dostal na to velkorysých 70 milionů dolarů (snímek samotný si předtím vyžádal už 300 milionů) a na HBO Go se před pár dny objevila opulentní čtyřhodinová verze Snyderovy vize superhrdinského zápasu o budoucnost naší planety. Škoda, že u toho nebyla také Autumn...

Zdroje informací:

Heavy.com: Autumn Snyder, Zack Snyder's Daughter: 5 Facts You Need To Know

Hollywoodreporter.com: Zack Snyder Steps Down From Justice League' To Deal With Family Tragedy

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články