Smutný konec Vlastimila Brodského: Deprese, pobyt na psychiatrii a strach z umírání

Deprese Vlastimila Brodského: Trápilo jej, že z jeho herecké generace již prakticky nikdo nezbyl
Zdroj: se souhlasem Prima MAX
Hodíme se k sobě, miláčku...?: Když vám počítač oznámí, že je vaše manželství katastrofa, budete si chtít najít ideálního partnera. S tím se ale pojí nejeden problém.V době natáčení komedie Hodíme se k sobě, miláčku...? byl Vlastimil Brodský s Janou Brejchovou ženatý již deset let.Improvizace byla zakázána. Herci museli jet přesně dle scénáře.Vladimír Menšík si s režisérem Petrem Schulhoffem nepadl do oka. Natáčení komedie Hodíme se k sobě, miláčku...? prý přetrpěl.+ 2 fotky+ 3 fotky

Vlastimil Brodský, kterého můžeme dnes vidět ve filmu Hodíme se k sobě, miláčku...?, spáchal před dvaceti lety sebevraždu. K tomuto tragickému rozhodnutí ho dohnaly deprese, které mu však hodně lidí nevěřilo. Jak vypadaly jeho poslední dny?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 06. 2022 11:00

Hodíme se k sobě, miláčku...?: Marta (Jana Brejchová) několik posledních let cítí, že její manžel Viktor (Vlastimil Brodský) už do vztahu nedává tolik, jako kdysi. Kamarádka Alena (Iva Janžurová) jí prozradí, že si partnera našla pomocí počítače. Marta neváhá a navštíví se svým mužem kybernetický ústav. Tam se dozví, že se jejich svazek rovná hazardu. Na komedii Petra Schulhoffa Hodíme se k sobě, miláčku...? se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Jezevčík Vlastimila Brodského

Než herec Vlastimil Brodský ukončil svůj život legálně drženou zbraní, kterou si pořídil kvůli zlodějům, jenž mu již počtvrté vykradli chalupu, rozhodl se, že u paní Dagmar Švingerové nechá svého věrného čtyřnohého přítele jezevčíka Huga. Nechtěl totiž, aby viděl jeho úplně poslední chvilky.

„Řekl, ať se mu o Huga dobře staráme a odjel,” zavzpomínala paní Švingerová pro Blesk. Zda byl herec již v té době rozhodnutý o tom, že spáchá sebevraždu, není jisté. Každopádně na něm bylo vidět, že ho trápí vážné zdravotní problémy. „Když teď nad tím přemýšlím, tak mě napadá, že pan Brodský asi opravdu nechtěl, aby Hugo viděl jeho konec. Ten pes by to určitě nepřežil,” dodala paní Švingerová.

Nepříjemný zážitek Vlastimila Brodského

Herec měl dva důvody k tomu, aby si vzal život. Podle jeho dětí, Marka a Terezy, se obával, že by umírání mohlo připomínat velmi neelegantní finále. Nechtěl být přistižen médii ani blízkými ve stavu, který by nemohl nijak ovládat. Navíc se bál nemocnic.

Sice se do špitálu vždy těšil, ale to byla jen zástěrka, měl totiž rád hodně černý, skoro až pohřební humor. Proto také často sedával blízko topení, aby prý věděl, jak se cítí lidé při kremaci. Při poslední hospitalizaci si ale lékaři všimli, že o smrti již hovoří poněkud jinak. Bylo to zřejmě způsobeno tím, že v dubnu 2002 musel pár dnů strávit na psychiatrii v cele s malým okénkem. Na tento nepříjemný zážitek nikdy nezapomněl a stále se k němu vracel.

Deprese Vlastimila Brodského

Hercovy deprese vycházely také z toho, že ho štval okolní svět. Když si ráno přečetl noviny, byl z toho otrávený až do večera. Vadil mu bulvár, politika a to, že snad dvě třetiny zeměkoule nemají co jíst. Trápilo jej také to, že z jeho herecké generace již prakticky nikdo nezbyl. Smrti se nikdy nebál, děsila ho jen forma umírání. Vlastimil Brodský zemřel 20. dubna 2002 ve věku jednaosmdesáti let.

Zdroj informací: 

Wikipedia.org: Vlastimil Brodský

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články