Smutný život Džejára z Dallasu: Herec byl závislý na alkoholu a drogách, bojoval i s rakovinou

Larry Hagman
Zdroj: Wikimedia Commons, Udo Grimberg, CC BY-SA 3.0 DE
Kdo by ho neznal. Největší padouch z Dallasu, Džejár.Kouřit začal v pubertě kvůli jedné dívce. Přestal ve třiceti čtyřech letech. Stal se z něj pak zapřísahlý odpůrce nikotinu. Dokonce se angažoval ve společnostech pomáhajících v odvykání kouření.Kromě pití zajímalo Larryho ještě sbírání vlajek či klobouků. Miloval také motorky a rád rybařil.V šedesátých letech přišel dočasně o hlas. Od té doby se zařekl, že si ho bude šetřit a jeden den v týdnu držel bobříka mlčení.+ 6 fotek+ 7 fotek

Seriál Dallas se stal v našich domácnostech velkým hitem. Nejvýraznější postavou ze všech byl dozajista ropný magnát J. R. Ewing, kterého si zahrál Larry Hagman. Jeho život nebyl ani v nejmenším procházkou růžovým sadem a ne všechno, co udělal, by se dalo označit slovem košer. Nabízí se tak otázka, zda nebyl i ve skutečnosti tak trochu padouchem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 06. 2020 09:00

Intriky, boj o moc a složité vztahy – těmito slovy by se dala charakterizovat bohatá naftařská rodina Ewingových, jenž žije na ranči poblíž Dallasu. Hlavou rodiny je Jock Ewing, který má s manželkou Eleanor tři syny: J. R., Garryho a Bobbyho. Jejich otec se na úplném začátku vzdává vedení ve firmě a přenechává je dvěma nejstarším synům.

Šest lahví denně

Někdo rád sbírá poštovní známky, jiný se zase věnuje třeba kutilství. Larryho vášní byl alkohol. Už během natáčení Dallasu zřejmě vyznával metodu pití “do mrtva”. Údajně prý denně vypil šest lahví šampaňského, které prokládal panáky whisky. Závislost na pití se u něj projevila již v období dospívání.

Přitom kromě každodenní opilosti vedl docela spořádaný život. Dokonce se dokázal vypořádat s předčasným rozvodem svých rodičů a nelehkým vztahem s otčímem. Ještě před nástupem na vojnu se začal prosazovat v divadelním prostředí. A právě díky tomu se vyhnul odvedení do války. Sloužil ale v Evropě, kde bavil ostatní vojáky.

Jedno tajemství by se našlo

“Kvalit” Džejára v soukromí nedosahoval, nicméně měl velmi rád ženskou společnost. Jeho dcera Kristina na to zavzpomínala v biografii s názvem Věčná párty: “Nedokáži si vzpomenout, kdy jsem ho viděla naposledy střízlivého. Měl nespočet milenek, které jsme moc dobře znali, protože je k nám domů zval na večeře.”

“Taky si dobře pamatuji orgie ve vířivce,” dodala. “Skončila tam každá jeho návštěva. Jednou jsem musela doslova uprchnout před nadrženým Dennisem Hopperem. Táta nebyl zrovna doma a on začal pokřikovat, že se mnou chce mít sex, tak ať k němu okamžitě přijdu. Naštěstí jsem našla azyl u své kamarádky.” 

Marihuana jako léčba rakoviny

Larryho nezměrné požívání alkoholu vyústilo v cirhózu jater, ke které se navíc přidala i rakovina. Musel tak postoupit transplantaci. Tato zkušenost ho přiměla k tomu, aby s pitím jednou provždy skoncoval. Začal se angažovat v různých spolcích zabývajících se transplantací orgánů a přešel na veganskou stravu. V roce 2011 však u něj lékaři objevili další zhoubný nádor.

Po této smutné diagnóze začal s léčbou pomocí marihuany, ke které ho kdysi přivedl Jack Nicholson. Měla mu po chemoterapii vrátit chuť k jídlu. To však nebyla jediná droga, kterou v životě vyzkoušel. Měl rovněž užívat LSD a různé halucinogenní houby. Přestože pak tvrdil, že mu tato zelená rostlina rakovinné bujení zcela vyléčila, v roce 2012 zemřel. Jeho rodina má za to, že to bylo právě kvůli problémům s nádorem.

Zdroj textu: wikipedie, idnes, Týden

Zdroj fotek: Nova, Turner Network Television, Wikimedia Commons

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články