Tajemství staré bambitky 2: Miroslav Vladyka prozradil, proč je tak úspěšná. Zlo je zlé, dobro je dobré

Tajemství staré bambitky 2: Miroslav Vladyka, Jiří Lábus a Tomáš Klus vzpomínají na natáčení vánoční pohádky
Zdroj: se souhlasem České televize
Tajemství staré bambitky 2: Zlotřilí rádcové Ferenc (Miroslav Vladyka) a Lorenc (Jiří Lábus) hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. Jejich obětí se stane mladá a nezkušená královna Julie (Veronika Khek Kubařová).Nastal čas oprášit starou bambitku a povolat loupežníka Karabu (Ondřej Vetchý)?Ondřej Vetchý si v pohádce Tajemství staré bambitky 2 zahrál hrnčíře Jana, který je ve skutečnosti i loupežníkem Karabou.Ondřej Vetchý prochází v maskérně proměnou v loupežníka Karabu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Tajemství staré bambitky 2 je pokračování jedné z nejúspěšnějších novodobých českých pohádek. Před kamerou se objevili Miroslav Vladyka, Jiří Lábus, Tomáš Klus nebo Veronika Khek Kubařová. Jak vzpomínají na natáčení?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 23. 12. 2022 14:00

První Tajemství staré bambitky bylo v roce 2011 uvedeno jako vánoční pohádka České televize a film vidělo přes dva miliony lidí. To už je spousta důvodů pro vznik pokračování. Tajemství staré bambitky 2 šlo do kin letos a přišlo se na něj podívat slušných 422 782 diváků. Česká televize pohádku odvysílá 24. prosince v 19:00.

Miroslav Vladyka o pohádce Tajemství staré bambitky 2

Nepřehlédnutelný český herec byl nedávno k vidění v poslední sérii výtečného seriálu Případy 1. oddělení. A dokazuje, jak plynule umí přecházet mezi rolemi. Zatímco jako poručík Víťa Sršeň se pohyboval ve světě, kde někdy není lehké odlišit dobro od zla, jeho pohádkový zlodějíček a rádce Ferenc se pohybuje v jednoznačném prostředí.

Naše pohádka je normální. A jasná. Zlo je zlé, dobro je dobré a princezna je hezká… Já bych tyhle věci moc neměnil, jenom přidat kousek nového příběhu. Jak se začne tento princip nějak přehazovat a na pravé straně se lidi drbou levou rukou, tak to už pak není tak zábavné," říká Vladyka o pohádce Tajemství staré bambitky 2 v materiálech České televize.

A prozrazuje, že Ferenc ani jeho podvodnické dvojče Lorenc v podání Jiřího Lábuse se v novém filmu nenapravili ani omylem. „Jsme prostě takoví normální, příjemní čeští kluci...“ dodává s nadhledem Vladyka.

Jiří Lábus a Tomáš Klus o pohádce Tajemství staré bambitky

Říkal jsem si, že by si zasloužila, aby se udělalo její pokračování," vzpomíná Jiří Lábus na Tajemství staré bambitky z roku 2011. A i když se povídá, že druhý díl není nikdy jako ten první, Lábus pevně věří, že v tomto případě se pokračování povedlo a bude se líbit stejně.

Z natáčení byl nadšen i Tomáš Klus, který si zahrál krále Jakuba. Jednička byla jeho první větší film a opravdu ho bavila. „Mám tu pohádku velmi rád. Představuje pro mě hlavně harmonii, klid a naději. A to nejen tím, jaká je, ale i tím, jak vznikala. Byla taková pohádka v pohádce. Sešla se tam parta lidí, se kterou chce člověk trávit čas,“ vzpomíná Klus.

Veronika Khek Kubařová hraje královnu Julii I. a mezi nejhezčí vzpomínky z natáčení řadí jízdu na koni, se kterým si skvěle rozuměla. „Jednička měla obrovský úspěch a její písničky žily třeba na YouTube vesele celých těch deset let. A myslím si, že se to povedlo, že i dvojka má skvělé písničky a děti a snad i dospělé prostě baví," dodává Kubařová.

Zdroje informací:

Ceskatelevize.cz: Tajemství staré bambitky 2

Filmovyprehled.cz: Tajemství staré bambitky 2

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články