Jiřímu Lábusovi je dnes neuvěřitelných 70 let: Stálou partnerku vyměnil za celoživotního parťáka Kaisera

Jiří Lábus je český herec, dabér a bratr českého architekta Ladislava Lábuse.
Zdroj: Profimedia
Jiří Lábus je český herec, dabér a bratr českého architekta Ladislava Lábuse.Jiří Lábus se narodil 26. ledna 1950 v Praze v porodnici v Londýnské ulici. Jeho otec byl architekt, matka zdravotní sestra. Na Vinohradech v Bělehradské ulici také společně s rodiči a bratrem bydlel.Již od dětství se zajímal o dramatické umění. Po základní škole studoval na gymnáziu a po maturitě v roce 1968 nastoupil na DAMU, kde v roce 1973 absolvoval rolí Mackieho Messera ve hře Johna Gaye Žebrácká opera.Svůj především komediální talent za více než čtyřicet let uplatnil v dlouhé řadě divadelních, filmových, rozhlasových i televizních rolí. + 5 fotek+ 6 fotek

Čechy milovaný umělec Jiří Lábus je herec, dabér a bratr architekta Ladislava Lábuse. Do diváckých srdcí se zapsal jako živočichář Béďa z trilogie Slunce, seno nebo jako věrný parťák herce Oldřicha Kaisera.

Petra Járková
Petra Járková 26. 01. 2020 07:00

Bez Jiřího Lábuse by spousta rolí byla úplně jiných a dost možná ne tolik oblíbených. Ať už mluvíme o Rumburakovi, Marge Simpsonové nebo třeba živočichářovi Béďovi z Troškových komediích.

Nadaný herec

Nenechte se ale mýlit, Lábus nehrál vždy jen v komediích. Má za sebou bezpočet pohádek i seriózních rolí, kde musel předvést velký herecký um. Celoživotně je probíráno i hercovo soukromí. Po jeho boku se totiž neobjevovala a neobjevuje stálá partnerka, proto byl nařčen i z homosexuality.

Nařčení z homosexuality

To ale komik zamítl jednou provždy a kdo ho zná, ví, že jeho postelí prošly davy žen, bohužel však s žádnou nevydržel. Herec se v minulosti nechal dokonce slyšet, že si na samotě vyloženě zakládá. V pořadu Všechnopárty se dokonce přiznal, že si milostné radovánky neodpírá ani v pokročilejším věku.

Spřízněná duše

Existuje ale člověk, kterého má ve své blízkosti celý život. Je jím parťák, kamarád, přítel a spřízněná duše Oldřich Kaiser. Prošli si za život mnoha hádkami, souboji o ženy, úskalím v podobě démona alkoholu, ale nikdy na sebe nezanevřeli a zůstali kamarády. Je nutno podotknout, že takové přátelství se v umělecké branži jen tak nevidí a ostatní jim mohou jen závidět.

Životní chyby

Ne vždy byl ale oblíbený a čestný. I s Jiřím Lábusem se táhne škraloup z minulosti. Tím největším je jistě podpis pod prohlášením odsuzujícím Chartu 77, tzv. Antichartu. U mnoha lidí si to pošlapal i v roce 2007, kdy se stal tváří vládní kampaně podporující výstavbu radaru americké protiraketové obrany na našem území. Jinak je o něm známo, že podporuje znovuobjevení monarchie.

NA FOTKY ZE ŽIVOTA JIŘÍHO LÁBUSE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články