Dostal půllitrem a zrodil se drsňák. Jak herec Jason Momoa přišel ke své zjizvené tváři

Dostal půllitrem a zrodil se drsňák. Jak herec Jason Momoa přišel ke své zjizvené tváři
Zdroj: Showpix

Jason Momoa je charismatický herec, který se musel na počátku své kariéry vyrovnávat se stigmatem mladého hezouna, jež mu přineslo účinkování v seriálu Pobřežní hlídka. Kvůli tomu si další role hledal jen obtížně. Pak se to změnilo a Momoa má za sebou Hru o trůny i miliardového Aquamana. Za vše může dlouhá jizva na jeho tváři...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 03. 2021 12:00

Kdo je Arthur Curry? Napůl člověk a napůl obyvatel bájné Atlantidy. Nyní nastal čas, aby čelil pravdě, tomu, kým ve skutečnosti je. Je hoden toho, aby se z něj stal král všech moří? Na dobrodružný komiksový film Aquaman z roku 2018 se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova. Představitel hlavní role Jason Momoa má ale neméně zajímavý životní příběh.

Exot Jason Momoa

Ač rodák z Honolulu působí na první pohled jako drsňák od motorek, lze jej zároveň označit za exota. Rád nosí oblečení růžové barvy, vysoké klobouky, kožené kalhoty, a to i na slavnostní premiéry na červeném koberci. A k tomu všemu záhadná jizva na tváři táhnoucí se přes obočí... Nevyvedl se mu nějaký kaskadérský kousek? Nešlo třeba o nehodu při surfování? Kdepak. Pravý důvod je mnohem prozaičtější.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jason Momoa Fans (@ijasonmomoa)

140 stehů

„Bylo to úplné šílené,” zavzpomínal Momoa pro Access Hollywood. Jeden chlápek v baru mne do obličeje praštil půllitrem. Měl jsem z toho 140 stehů.” Stalo se to v roce 2008, ještě před zrodem Khala Droga ze Hry o trůny či Aquamana. Herec se dostal do potyčky s Dominicem Bandem, pro kterého to mělo být jakýmsi iniciačním rituálem gangu. Agresor měl bezdůvodným napadením svým kumpánům dokázat, že má na to, aby jej mezi sebe přijali.

Bando byl odsouzen k pěti rokům odnětí svobody. Co se dá dělat,” okomentoval Momoa jizvu, které se již nikdy nezbaví. Manželka si mě ale brala předtím, takže... když by se jí to nelíbilo... smůla. Ne, vážně, naštěstí s tím nemá problém,” dodal s úsměvem. Ostatně právě jizva mu přinesla do života spoustu zajímavých rolí. Z hezounka z Pobřežní hlídky se stal skutečný drsňák.

Barbar Conan se zlomeným nosem

„Když jsem svému kamarádovi řekl, že bych si chtěl zahrát Conana, dal mi bez váhání pěstí. Nechápal jsem, co to do něj vjelo. Řekl mi jen, že mu pak nemusím děkovat,” prozradil herec. A vyšlo to. Se zlomeným nosem a hustým obočím s jizvou dostal svou vysněnou roli ve snímku Barbar Conan z roku 2011. A uhlazený hezounek z Pobřežní hlídky byl zapomenut dvojnásobně.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Aesthetics, Beauty, Energy (@haut_standard)

Jason Momoa se stal synonymem pro charismatického drsňáka a třeba snímek Aquaman, v němž ztvárnil titulního komiksového hrdinu, vydělal přes 1,1 miliardy dolarů. Je úspěšnější než jeho o poznání známější kolegové z nakladatelského gigantu DC comics – Superman, Batman nebo Wonder Woman. Za zmínku stojí také sci-fi seriál See z dílny Apple TV, který táhne kupředu především Momoovo charisma, a nová verze slavného románu Duna, v níž ho uvidíme již na podzim.

Zdroj informací:

Wikipedia.org: Jason Momoa

Menshealth.com: Here’s How Jason Momoa Got That Scar On His Face That Turned Him Into Total Badass

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články