Účastníci zájezdu: Češi jedou k moři, ještě že jsou u toho Holubová a Polívková, pochvalují si diváci

Účastníci zájezdu: Mateřské rady Evy Holubové, sarkastická Anna Polívková a legendární hnědé podšálky
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Účastnící zájezdu: Jít k moři autobusem? Z toho nekouká zrovna klidná dovolená. Zejména když se na cestu vydá pestrý mix lidí.Začíná to už krátce po nástupu, cestující přivítají dva svérázní řidiči - Karel (Pavel Liška) a Karel (Miroslav Krobot).Scény v autobuse se točily na dálnici mezi Prahou a Brnem.
Pro Boba Klepla bylo natáčení komedie Účastníci zájezdu velmi náročné. Hrál totiž ještě v divadle. Pochvaloval si proto fakt, že se točilo ve Slovinsku a rychle se mohl vrátit na večerní představení.+ 2 fotky+ 3 fotky

Komedie Účastníci zájezdu vznikla podle knížky Michala Viewegha a na cestu autobusem k moři vyslala Annu Polívkovou, Evu Holubovou, Miroslava Krobota, Pavla Lišku a další známé tváře. V kinech z toho byl nejúspěšnější Vieweghův snímek. Co o něm soudí diváci?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 11. 06. 2022 09:00

Účastníci zájezdu: Kdo nezažil k autobusový zájezd moři, jako by ani nežil. Tísnit se dlouhé hodiny na nepohodlných sedačkách s haldou cizích lidí a čekat, až se v dáli objeví stříbřitý příslib moře... Když se o bezpečnou cestu se starají podivínští řidiči Karel (Miroslav Krobot) a Karel (Pavel Liška), přičemž mezi výletníky je maloměstská rodina, párek gayů nebo dvě dívky, podle kterých jsou všichni kolem nesnesitelně staří, o zábavu nebude nouze. Na komedii Účastníci zájezdu se můžete podívat v neděli ve 20:15 na Primě.

Účastníci zájezdu podle Michala Viewegha

Populární český spisovatel pronikl na konci 90. let i do světa filmu. Poté, co se na plátna kin dostal jeho debut Báječná léta pod psa (1997), bylo jasné, že má potenciál i této oblasti. V nové dekádě přišla komedie Román pro ženy (2004) s návštěvností přesahující 560 000. Dva roky poté dorazili Účastníci zájezdu, nejúspěšnější snímek natočený podle předlohy Michala Viewegha. Dle informací specializovaného webu Kinomaniak si jej v kinech nenechalo ujít téměř 800 000 diváků. A co si o komedii Účastníci zájezdu myslí někteří z nich?

Další nešvar českého filmu, a to tradiční přehlídka „naší malé tuposti", která je jako obvykle přetavena do zástupu černobílých figurek a jejich rádobyhumorných eskapád/trapasů," píše Tsunami_X na fanouškovském webu ČSFD.cz.

Pokud by vás ty "figurky" zajímaly detailněji, šikovně je popisuje Matty: „Bravurně vybraný vzorek české populace jede na dovolenou do Chorvatska, nedá se říct, že by během toho týdne prodělali nějaké zásadní změny. Jde spíš o to, kdo s kým, proč a jak, takže zde nechybí homosexuálové, potápěč-onanista, dvě nadržené slečny věku postteenagerského, ultratupá blondýna, pohledný zpěvák, no a hormony už se starají o zbytek."

Anna Polívková v Účastnících zájezdu

Díky roli cholerického řidiče se do povědomí filmových diváků dostal Miroslav Krobot, v té době již dávno respektovaný divadelní tvůrce a umělecký šéf Dejvického divadla. Jeho parťákem za volantem byl Pavel Liška. A i když se na scéně neobjevují často, dovedou vždy spolehlivě pobavit.

Jenže stejně je někdo zastínil. „Všechny strká do kapsy úžasná Anna Polívková v roli nehezké, ale úžasně sarkastické a sebeironické Jolany. Bohužel, když není na plátně ona, není se čemu smát, scénář sklouzává k trapnostem a lehce telenovelovské náladě," hodnotí Galadriel.

A není sama. Vtipná a s přehledem zahraná Jolana brnkla na tu správnou strunu spoustě diváků. Stejně tak její matka v podání Evy Holubové, která má vždy v zásobě nějakou nevyžádanou radu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články