Špunti na vodě: O co se Pavel Liška vsadil a jak riskoval kvůli sázce zdraví?

Špunti na vodě
Zdroj: TV Prima
Špunti na vodě je letní komedie o tom, jak to dopadne, když si mámy dají dámskou jízdu."Je to takový hold komedii století S tebou mě baví svět," uvedl Pavel Liška.Kvůli chladu museli filmaři najít způsob, jak hercům schovat pod kostýmy neopren."S panem režisérem Chlumským se mi pracovalo skvěle. Vždy věděl, co chtěl, takže šetřil svým i naším časem," zhodnotil průběh natáčení Filip Antonio.+ 2 fotky+ 3 fotky

Měla to být pohodová rodinná komedie, pro herce Pavla Lišku se ale z toho stala nebezpečná zábava a Hynek Čermák musel zase bojovat s dotěrnými komáry. Herci také museli navíc zvládnout sedm dětí a popasovat se s ledovou vodou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 09. 2020 16:00

Rodiče bratrů Igora a Davida připravují zlatou svatbu. Kvůli oslavě přilétá z Kanady i jejich bratranec Ondra. Ten navrhne, že by mohli za svými rodiči doplout na kánoích. Pánská jízda ve třech se změní záhy poté, co se jejich ženy rozhodnou, že toho mají tak akorát, nechají jim na hlídání děti a samy vyrazí na kola. Tátové se ale nevzdávají a vydají se na vodu i v desetičlenné sestavě.

Na film Špunti na vodě se můžete podívat dnes ve 20:15 na TV Prima

Nebezpečná sázka

Producent filmu Ludvík Mareček se vsadil s režisérem o stovku, že Pavel Liška ani náhodou neseskočí jez třikrát za sebou. Jenže právě, že seskočil, a to i přes výslovný zákaz koordinátora kaskadérů, který tento úkon nedoporučoval opakovat.

Dnes už vodu raději ne

“Kdysi jsme měli v Brně partu kamarádů, většinou to byli herci z HaDivadla,” uvedl Liška pro web Aha, “no a s nimi jsme jezdili na vodu každý rok. S odstupem času ale nechápu, jak jsem to mohl vydržet. Byla to voda se vším všudy.”

Natáčení s dětmi

“Natáčení s dětmi je někdy náročné, ale má to i výhody. Děcka umí leckdy zapomenout, že se natáčí a jsou tak zcela přirozená,” dodal herec v rozhovoru pro výše uvedený deník. “Navíc byli ti špunti opravdu šikovní, taky krásné bytosti, což je z toho filmu i cítit.” 

Armáda komárů a ledová voda

Zatímco Liška skákal jezy, Hynek Čermák se musel potýkat s nájezdy komárů. Hned na samotném počátku na něj zaútočili s takovou vervou, že zbytek natáčení musel nosit trika s dlouhými rukávy, aby nebyly vidět štípance.

A zkrátka nepřišel ani Jiří Langmajer. Sice fandí otužování, takže je na studenou vodu zvyklý, nicméně později prozradil, že na tak dlouhý pobyt v ledově chladné vodě skutečně připravený nebyl.

Zdroj textu: Rozhovor pro Aha, cervenykoberec.cz

Zdroj fotek: TV Prima

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články