Bezva ženská na krku: Petra Hřebíčková je nádherná a Ondřej Vetchý je náš král, říkají diváci

Bezva ženská na krku: Petra Hřebíčková je nádherná a Ondřej Vetchý je náš král, říkají diváci
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Bezva ženská na krku: Eliška (Petra Hřebíčková) se jednoho dne rozhodně změnit svůj život.Když se na ni vykašle její bohatý manžel Pavel (Jiří Langmajer) a požádá o rozvod......Eliška udělá tlustou čáru za minulostí.Eliška se přestěhuje na malou vesnici plnou svérázných, ale pozitivně naladěných lidí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Bezva ženská na krku je romantická komedie s Petrou Hřebíčkovou a Ondřejem Vetchým. Ona představuje dámu z lepší společnosti, která udělala tlustou čáru za svou minulostí, on hrobníka z malé vesnice. Jde tohle nějak dohromady?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 28. 05. 2022 09:00

Bezva ženská na krku: Eliška (Petra Hřebíčková) je manželkou na plný úvazek. Vděčí za to svému bohatému choti Pavlovi (Jiří Langmajer). Ten ji ale jednoho dne požádá o rozvod. Eliška se rozhodne na prahu čtyřicítky totálně změnit svůj život. Najde si práci a usadí se v malé středočeské vesničce, kde se seznámí s nerudným a zatvrzelým starým mládencem Bohumilem (Ondřej Vetchý), který pracuje jako hrobník. Na komedii Bezva ženská na krku se můžete podívat na Primě v neděli o 20:15.

Bezva ženská na krku a diváci

Podle specializovaného webu Kinomaniak vidělo komedii Bezva ženská na krku v kinech víc než 370 000 diváků. Režijní debut producenta Tomáše Hoffmana vyšel na 16,5 milionu korun a jen v kinech utržil rovných 50 milionů.

Co říkají na komedii Bezva ženská na krku samotní diváci? „Film z alternativního vesmíru, kde vesnice vypadá tak, jak by to chtěli lidé z velkoměsta. Není to urážející jako Ženy v pokušení a Muži v naději, které se nám snažili nabulíkovat, že promiskuita je naprosto fajn a přijatelná pro všechny, Bezva ženská na krku dokonce překvapí starosvětskou cudností," píše na fanouškovském webu ČSFD.cz Testuo, což je přezdívka publicisty Kamila Fily. Byť má k filmu výhrady, za pozitivum považuje, že se nad existencí lesbického páru nepozastavuje vůbec žádná postava jako nad něčím nenormálním.

To je patrně díky tomu, že scénárista Jiří Vejdělek se inspiroval americkými komediemi, v nichž není nouze o vedlejší postavy různé sexuální orientace. „Důsledně vyplněná jedna z šablon americké romantické komedie (cizinec dělající na novém místě tlustou čáru za minulostí), krkolomně zasazená do českých reálií. I když reálií... Spíše jakési utopické vize bezstarostného a za každých okolností dobře naladěného venkova, za kterou jde cítit Vejdělek stejně neomylně, jako když jedete za vlečkou s hnojem," míní Gilmour93.

Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý na vesnici

Divákům se komedie Bezva ženská na krku většinou líbila. Nejen díky idealizovanému prostředí české vesnice, kde jsou všichni fajn, ale pochvalují si také herce. „Na české poměry pro mě jedna z nejlepších komedii poslední doby. Ondřej Vetchý je náš král, to bezesporu, a Petra Hřebíčková je nádherná česká holka, která se zde náramně hodila," myslí si EvilPhoEniX.

I když snímek nemá příliš překvapivý děj, podle diváků z něj sálá letní pohoda a dobře se na to kouká. „Příjemná romantická komedie, svojí neotravností na tuzemské poměry doslova výjimečná. V hlavních rolích krásná Petra Hřebíčková a supersympatický Ondřej Vetchý, v dalších třeba Miroslav Táborský, jehož historku o podobě s pradědečkem se povedlo vypointovat tak, že jsem smíchy prskal," dodává D.Moore, který si pochvaluje také to, že je možné natočit film o lidech z vesnice a lidech z města, aniž by bylo nutno z jedněch nebo druhých dělat naprosté idioty.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články