Bezva ženská na krku: Vetchý opět v roli hrobníka, natáčení se muselo přerušit kvůli těhotenství

Bezva ženská na krku (2016) je český film producenta Tomáše Hoffmana, jedná se o jeho režijní debut. Jde o komedii o Elišce, která chce začít nový život jako učitelka ve středočeské vesnici, je ale nastěhována do domu, kde bydlí místní hrobník Božíček.
Zdroj: Youtube
Natáčelo se v obci Dolní Kralovice.Film vyšel štáb na dvacet milionů korun."Je to film o lásce, která může lidem pomoci," řekl Ondřej Vetchý.Kvůli těhotenství Petry Hřebíčkové se muselo natáčení filmu na čas přerušit.+ 2 fotky+ 3 fotky

Bezva ženská na krku je komedie o Elišce, která chce začít nový život jako učitelka ve středočeské vesnici, je ale nastěhována do domu, kde bydlí místní hrobník Božíček. A jak to tak v romantických komediích bývá, distingovaná upjatá učitelka se do neotesaného samorosta zamiluje. Jak se film s Petrou Hřebíčkovou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích natáčel?

Petra Járková
Petra Járková 27. 10. 2019 16:00

Sympatickou Elišku na prahu čtyřicítky opustí manžel a ona, aby se z rozchodu oklepala, odjede učit na vesnickou školu. Je ale ubytována v domě, kde bydlí také neotesaný hrobník Božíček.

Moravské lokace

Štáb utratil zhruba 20 milionů korun a strávil necelých 30 natáčecích dní v půvabných vesničkách Martinice a Václavce. Natáčelo se také v obci Dolní Kralovice.

Autobusák Kopta

Václav Kopta, který si ve filmu zahrál řidiče autobusu, je znám svým dlouholetým zalíbením v této profesi. Ve svých padesáti letech si splnil sen a stal se držitelem řidičského oprávnění skupiny D. Jeho velkým koníčkem jsou i autobusy Škoda 706 RTO.

Němá role

Kristína Svarinská, která ztvárnila manželku hajného, nepronese během filmu ani jednu repliku. Je to proto, že neovládá češtinu a tvůrci nechtěli, aby byla předabována.

Manželé podruhé

Petra Hřebíčková a Jiří Langmajer si zahráli manžele už dříve, a to v epizodě seriálu Nevinné lži.

Těhotenství hlavní hrdinky

Kvůli otěhotnění a následným mateřským povinnostem hlavní představitelky Elišky, Petry Hřebíčkové, bylo natáčení na čas odloženo.

Skuteční manželé

Pavla Tomicová s Ondřejem Malým hrají ve filmu manžele Štětkovy, ve skutečnosti jsou manželským párem také.

NA SNÍMKY Z FILMU BEZVA ŽENSKÁ NA KRKU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM BEZVA ŽENSKÁ NA KRKU SE MŮŽETE PODÍVAT VE 20:15 NA PRIMĚ

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články