Bezva ženská na krku: Táborský se musel naučit jezdit se sajdkárou. Langmajera zase zmlátili

Bezva ženská na krku (2016) je český film producenta Tomáše Hoffmana, jedná se o jeho režijní debut. Jde o komedii o Elišce, která chce začít nový život jako učitelka ve středočeské vesnici, je ale nastěhována do domu, kde bydlí místní hrobník Božíček.
Zdroj: TV Prima
Natáčelo se v obci Dolní Kralovice.Film vyšel štáb na dvacet milionů korun."Je to film o lásce, která může lidem pomoci," řekl Ondřej Vetchý.Kvůli těhotenství Petry Hřebíčkové se muselo natáčení filmu na čas přerušit.+ 2 fotky+ 3 fotky

Někdy bývá herectví skutečně náročné a je úplně jedno, zda se točí thriller, nebo romantická komedie. Jiří Langmajer se nechal kvůli své roli zmlátit. Miroslav Táborský se zase musel naučit jezdit se sajdkárou, což byl pro něho docela oříšek.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 09. 2020 16:00

Eliška je milující manželkou charismatického a bohatého Pavla. Jenomže na prahu čtyřicítky ji požádá o rozvod. Po bouřlivém rozchodu si uvědomí, že chce začít nový život. Přijme tak místo učitelky v malé středočeské vesničce. O bydlení se však musí dělit s velmi nerudným Božíčkem, který na ženy již dávno zanevřel. Eliška si ale rozhodně nenechá nic líbit.

Na film Bezva ženská na krku se můžete podívat dnes ve 20:15 na TV Prima

Pořádný výprask

Natáčení komedie Bezva ženská na krku odnesl nejhůře ze všech herec Jiří Langmajer. Právě jeho nade vše milovala Eliška v podání Petry Hřebíčkové. Když jí však navrhl rozvod, zatmělo se doposud příkladné manželce před očima a nastal bouřlivý rozchod.

“Hned při první scéně musel snášet bolestivé údery,” prozradila herečka. “Musím ale dodat, že mne v tom sám povzbuzoval. Ať se nebojím, že do toho mám jít naplno, aby to vypadalo skutečně. Tvrdil, že ho to nebolí, ale já myslím, že bolelo, a to hodně.” 

Jízda se sajdkárou

Miroslav Táborský si sice z natáčení neodnesl modřiny jako jeho kolega Langmajer, přesto i tak zažil perné chvilky. Musel se totiž naučit jezdit se sajdkárou. Přiznal, že to pro něj byl skutečný oříšek. Taky se od zkušených sajdkáristů dozvěděl, že oni sami se dělí na dvě skupiny: na ty, kteří už v příkopě byli, a na ty, kteří se tam teprve chystají.

Vznik přátelství

“Ondřej Vetchý mne umí vyprovokovat ke smíchu i ke vzteku. Nejvíce se mu to dařilo pomocí nenápadných improvizací během natáčení,” zavzpomínala herečka na svého kolegu, se kterým se při práci na filmu skamarádila.

Nepomůže ani logoped

Krátkou roličku si v komedii střihl i její scénárista Jiří Vejdělek, který se ukázal ve scéně na hřbitově. “Má výslovnost je opravdu strašná,” uvedl. “Cítil jsem se mezi nimi jak trdlo. Snažil jsem se o to, aby to ve střižně vystřihli, ale marně. Nepomohl ani úplatek.” 

Zdroj textu: čsfd, cervenykoberec.cz

Zdroj fotek: TV Prima

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články