Mádlův režisérský debut Pojedeme k moři: Která herečka musela ve filmu nosit paruku, protože je na babičku příliš sexy?

Představitelé hlavních postav Petr Šimčák (Tomáš) a Jan Maršál (Haris) ve filmu používali digitální zrcadlovky Nikon D5200 a Nikon D800
Zdroj: Česká televize
Filmový debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři na festivalu Finále Plzeň získal zvláštní uznání porotyDo filmu byly dětské role obsazovány velmi precizně, jen na hlavní postavu prošlo konkurzem přes 500 dětíRežisér Jiří Mádl přistupoval ke své práci velmi zodpovědně, na place se choval přátelsky, ale i profesionálněKomedie Pojedeme k moři ukazuje vnitřní svět kluka, který má poprvé v životě vidět moře+ 6 fotek+ 7 fotek

Pojedeme k moři, film z roku 2014, je český film Jiřího Mádla, který touto komedií debutuje na filmovém plátně jako režisér. Vypráví o jedenáctiletém Tomáši, který k narozeninám dostane kameru - digitální fotoaparát Nikon D5200 - a začne natáčet film o své rodině. Nejenže byl snímek opravdu celý na tento přístroj natočen, navíc jeho vznik provázela celá řada zajímavostí.

Petra Járková
Petra Járková 25. 06. 2019 16:00

Film se natáčel v červenci a srpnu roku 2013 převážně v dějišti příběhu, kterým jsou České Budějovice - např. v Krajinské ulici či na Sokolském ostrově, ale také např. v Trhových Svinech a na Rudolfově.

Ze začátku natáčení měl štáb k dispozici pouze jednu baterku do DSLR Nikon D4. Aby jim tedy celý den vydržela v provozu, museli „kameru­“ ke konci směny občas vypínat, někdy i dát na chvíli na nabíječku. Po deseti dnech dostali druhou a tím se problém naštěstí vyřešil.

Představitelé hlavních postav Petr Šimčák (Tomáš) a Jan Maršál (Haris) ve filmu používali digitální zrcadlovky Nikon D5200 a Nikon D800.

Vtipné je, že herec Miroslav Táborský, který „hraje“ taxikáře, si opravdu kvůli filmu dělal taxíkářskou licenci. Proto, když jede Tomáš (Petr Simčák) a Haris (Jan Maršál) v jeho autě, tak můžete na straně spolujezdce zahlédnout fotku s jeho pravým jménem.

Film nebyl debutem pouze pro Jiřího Mádla jako režiséra a scenáristu, premiéru si v něm odbyla také řada členů štábu, kteří pracovali u kamery, zvuku nebo střihu.

Oblíbená české herečka Jaroslava Pokorná musela na příkaz režiséra nosit paruku. Prý vypadala na roli babičky příliš zachovale. Není se čemu divit, Pokorná zraje jako víno a vypadá skvěle. Do hlavní dětské role Jiří Mádl a asistent režie Miro Mráz vybírali z přibližně 500 dětí a konkurzy probíhalo okolo půl roku.

Jak se jejich volba vydařila si můžete připomenout dnes večer, kdy se bude film vysílat na televizních obrazovkách.

JAK PROBÍHALO NATÁČENÍ FILMU POJEDEME K MOŘI MŮŽETE VIDĚT V NAŠÍ GALERII:

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články