Báječná léta pod psa: Jitka Ježková popsala pozadí natáčení milostných scén

Báječná léta pod psa: Jitka Ježková popsala pozadí natáčení milostných scén
Zdroj: se souhlasem České televize
Báječná léta pod psa: Vpád sovětských vojsk změní život mnoha lidí. Stejně jako rodině dospívajícího Kvída, která se přestěhuje na vesnici. Scénář k filmu Báječná léta pod psa se pokoušel napsat herec Josef Abrhám a tři verze připravil také scénárista a režisér Petr Zelenka. Tu finální nakonec sepsal Jan Novák.Film Báječná léta pod psa navštívilo v českých kinech 344 865 diváků. Konkurzu na hlavní role se zúčastnil i Bolek Polívka a Ivana Chýlková. Nakonec je získali Ondřej Vetchý a Libuška Šafránková.+ 2 fotky+ 3 fotky

Natáčení filmu Báječná léta pod psa, který vznikl podle stejnojmenného románu Michala Viewegha, nebylo pro herečku Jitku Ježkovou zrovna lehké. Při milostných scénách po ní chtěli věc, kterou nelze udělat na povel. Navíc se k ní herci chovali až moc taktně, což se jí příliš nelíbilo. Proč ale byli tak ohleduplní?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 05. 2021 11:00

Děj filmu Báječná léta pod psa: S příchodem sovětských tanků nastalo ve společnosti období útlumu a letargie. To postihne i dospívajícího Kvída v podání Jakuba Wehrenberga. Jeho rodina ztrácí své postavení a stěhuje se na vesnici, neboť se rodiče domnívají, že by tam mohli najít klid. Jenomže to bude docela jinak. Na film Báječná léta pod psa z roku 1997 se můžete podívat dnes ve 20:10 na ČT 1.

Začátky Jitky Ježkové

Jitka Ježková vystudovala hereckou konzervatoř a katedru teorie kultury na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Svůj debut si odbyla v roce 1994 v seriálu Prima sezóna. O něco později přešla do sitcomu Nováci, poté následovaly různé televizní inscenace.

Ježková je také známá z dabingu. V této oblasti se jí velmi daří, neboť se může pochlubit Cenou Františka Filipovského za výkon v dabingu k filmu Teorie létání. Kromě toho se věnuje načítání audioknih. Je vdaná a má dceru Elišku.

Intimní tajemství Jitky Ježkové

Podle deníku Aha měla být herečka Jitka Ježková v době natáčení filmu Báječná léta pod psa ještě panna. Bylo jí tehdy pouhých devatenáct. Štáb si ale prý ničeho nevšiml. „Je pravda, že jsem tam hrála zkušenější, než jsem doopravdy byla,” prozradila herečka. „A myslím, že Jakub Wehrenberg to nevěděl,” vzpomíná na svého hereckého kolegu, který hrál stydlivého Kvída.

„Ztvárnila jsem to přesvědčivě. Dělala jsem si tam už dítě, ale ve skutečnosti do toho bylo ještě daleko, dodala. Čekal ji však ještě jeden úkol, který ale nešel splnit jen tak na povel.

Bradavky v pozoru

Musí ti stát bradavky v pozoru, uslyšela Jitka Ježková během natáčení od svého kolegy Jakuba Wehrebergera. „Jednu chvíli jsem na něho musela být trochu sprostá a dost jsem se styděla. To bylo v okamžiku, kdy chtěli, aby na mých ňadrech bylo vidět více vzrušení. Venku to nebyl problém, byla velká zima, v posteli bylo ale horko, zavzpomínala.

„Určitě by mi pomohlo, kdyby se ke mně nechovali tak ohleduplně. Prostě se na mě dívali jako na nahou ženu a snažili se být co možná nejvíc taktní. A to mi docela vadilo,” postěžovala si Ježková a poodkryla tak roušku vzniku lechtivých scén.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Jitka Ježková

Česká televize: Báječná léta pod psa

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články