Představitelka komisařky Julie Lescautové: Pro herectví se rozhodla v šesti letech, proslavily ji peprné scény

Julie Lescaut
Zdroj: Prima Krimi
Mouss Diouf (vpravo), který si zahrál parťáka komisařky N'Gumu, zemřel v pouhých 47 letech. Trápily ho blíže nespecifikované zdravotní potíže, kvůli kterým dokonce upadl do kómatu, z něhož se již neprobudil.Julie Lescaut věřila na nový začátek, její dcery to ale zpočátku tak růžově neviděly.Seriál Julie Lescautová se vysílal mezi roky 1992 až 2014. Před poslední sezónou herečka prohlásila, že by měl člověk vědět, kdy skončit.V počátcích své kariéry se nebránila ani lechtivým scénám, konkrétně v seriálu Nana.+ 6 fotek+ 7 fotek

Milující matka a zásadová policistka, která nehodlá dělat jakékoli ústupky. To je francouzská komisařka Julie Lescaut, kterou jsme mohli vídat na obrazovkách celých čtrnáct let. Její představitelka Véronique Genest, vlastním jménem Véronique Raymond Marie Combouilhaud se ale v začátcích herecké kariéry oddávala mnohem pikantnějším rolím.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 06. 2020 16:00

Julii táhne na čtyřicet, má dvě dcery a je čerstvě rozvedená. Její manžel nevydržel život po boku policistky. V tu dobu je zrovna jmenována komisařkou a přeložena na jiný okrsek, což je pro ni vítaná změna. Horší je to ale s jejími ratolestmi. Dívky se ještě nevyrovnaly s odlukou rodičů, a navíc se jim v novém městě nelíbí. Nebude ale nového způsobu života nakonec litovat i Julie? Poprvé se totiž postaví do role velitelky.

Na kriminálku Julie Lescaut se můžete podívat ve všední dny na Prima Plus a Krimi.

Začátky

Budoucí “Leskotka” se narodila ve francouzském městě Meaux. Otec byl lékařem a matka sekretářkou. V deseti letech se musela vyrovnat s otcovou smrtí. Myslela si, že se už z toho nikdy nevzpamatuje. V roce 1993 však čelila další tragické ztrátě. Přišla o staršího bratra Oliviera.

Přesto si šla tvrdě za svým cílem. Pro herectví se nadchla ve svých šesti letech. Touhu koupat se v záři reflektorů u ní vyvolal film Mary Poppins. Svým dílem ale přispěla i její matka, která měla hodně blízko k divadelní scéně. Svůj debut prožila ve snímku Bankéřka, který jí však moc nepomohl, neboť se veškerá pozornost upírala na hlavní hvězdu Romy Schneider. Véronique věděla, že bude muset ještě zabojovat.

Brala i lechtivé scény

Diváky se jí podařilo poprvé získat u minisérie Nana, jejíž předlohou byl román slavného spisovatele Émila Zoly. Záhy poté dostala nabídku na roli ve filmu o Guyi De Maupassantovi, ve kterém ale musela splnit jeden požadavek. A sice se ukázat spoře oděná. Přesněji řečeno, předvést ňadra.

Kdo by nakonec řekl, že se z toho stane skoro legendární okamžik. Tedy, jak pro koho. Rozhovorů s herečkou o tomto filmu je jako šafránu, zato na erotických stránkách figuruje její jméno hned několikrát. Nicméně Véronique odvážné scény nijak neuškodily a ona pokračovala krůček po krůčku ke své vysněné kariéře věhlasné herečky.

Julie Lescaut

Nabídku na seriál o odvážné komisařce dostala v roce 1991. Když se natáčel úplně první díl, nikdo netušil, jak velký úspěch bude seriál mít. Tento rok se pro herečku nenesl jen ve znamení profesního úspěchu, ale také se jí začalo dařit v soukromí. Dala se dohromady se svým budoucím manželem Meyerem Bokobzem. Seznámili se díky společným přátelům a brzy zjistili, že mají oba vášeň pro motorky a rockovou hudbu. O pět let později se jim narodil syn Sam.

V současnosti má herečka za sebou více než čtyřicet rolí. Nejvíce však vzpomíná právě na Leskotku. “Byla to kombinace neúprosné policistky a křehké ženy,” řekla. “A právě proto byla tak oblíbená. Snažila se ukázat mužským kolegům, že i ženy dokáží být tvrdé, a tak být na stejné úrovni jako muži.” 

Herečce se dokonce podařilo obsadit dvacátou první příčku v žebříčku nejkrásnějších žen světa. Sama se tomu ale směje. Zdá se jí to absurdní, protože přibrala, šediví a má celulitidu. Nevzdává se, denně plave. Také napsala knihu o hubnutí, která se stala velkým bestsellerem.

Zdroj textu: Nezoufalky, Aha, ČSFD, Wikipedie

Zdroj fotek: Prima Krimi

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články