Vojtěch Machuta alias Adam z Ulice prozradil, na co si při natáčení seriálu musel zvykat

Vojtěch Machuta alias Adam z Ulice prozradil, na co si při natáčení seriálu musel zvykat
Zdroj: Showpix
Vojtěch Machuta v roce 2014, to mu bylo 17 let.Na podzim roku 2018 nastoupil do nekonečného seriálu Ulice jako Adam......a postupně se dostal k jedné z nejnáročnějších dějových linek. Jeho maminka Blanka totiž nezvládá boj s alkoholem, byť se Adam snaží všemožně jí pomoct.V roce 2018 se Vojtěch Machuta proměnil ve Vojtu Conana, strážce hradu Trosky. Projekt Land of Stories vznikl v režii Petra Jákla.+ 1 fotka+ 2 fotky

Blanka a zejména její syn Adam v podání Vojtěcha Machuty jsou dnes samozřejmou a zajímavou součástí děje Ulice. Mladý herec v rozhovoru pro Lifee.cz prozradil, jak si zvykal na prostředí nekonečného seriálu a co pro něj bylo nejtěžší?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 30. 04. 2021 12:00

Vojtěch Machuta alias Adam má teď hodně těžký život. Jeho máma Blanka propadla alkoholu, a tak má docela jiné starosti než kamarádi ve škole. Jak se s nimi vyrovnává a jak rychle si zvykl na režim Ulice?

Původně jste chtěl studovat herectví, ale nevyšlo to. Přesto se z vás stal herec a v Ulici jste si získal sympatie většiny diváků. Jak jste se vlastně dostal k práci v seriálu?

Ano, je pravda, že jsem se snažil dostat na konzervatoř a potom i na DAMU. Ani jedny přijímačky nevyšly, ale zase jsem se díky tomu dostal na jiné velmi zajímavé školy, které mi hodně daly, a mohl bych se tak věnovat i jiným věcem než jen hraní. Asi můžu být příkladem toho, že to jde i bez školy. Roli v Ulici jsem získal klasicky přes konkurz, který proběhl někdy kolem prázdnin 2018, v říjnu jsem začal natáčet a v prosinci jsem se objevil ve vysílání.

Ulice není vaše první herecká zkušenost před kamerou, máte už bezmála desetiletou praxi. Který projekt byl pro vás nejzajímavější?

To je velmi těžké říct, všechny projekty pro mě byly důležité, ať už byla velikost mojí role jakákoli. Ale pokud bych měl vybrat jeden naprosto klíčový, asi by to byla Příliš mladá noc, první film, ve kterém jsem se objevil. Během jeho natáčení jsem si prostředí filmu zamiloval a rozhodl se touto cestou pokračovat.

Liší se v něčem práce na Ulici od vašich jiných natáčení?

Největší rozdíl je určitě v délce celého projektu a způsobu natáčení. Nikde jinde jsem nezažil, že by zároveň natáčely dva štáby. Zpočátku bylo docela zvláštní točit jeden den s jedním režisérem a druhý s jiným, ale je to o zvyku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Vojtěch Machuta (@vojtechmachuta)

Jak jste se sžil s prostředím Ulice? Trvalo dlouho, než jste si připadal jako doma?

Naskakoval jsem do rozjetého vlaku. Pokud se nepletu, v době mého nástupu jel už nějakých třináct let. Chvíli trvalo, než jsem si zvykl, například na to střídání štábů, ale to člověk během pár týdnů přestane vnímat a teď už jsem opravdu, jak říkáte, jako doma.

Ve kterých kulisách se vám hraje nejlépe?

Nedá se říct, že by mi nějaká lokace byla nepříjemná, nebo že bych se na některou místnost těšil víc než na jinou. Ale nejčastěji točíme v kuchyni v bytě Blanky, takže tam je mi asi nejlépe, vlastně v celém "našem bytě".

Jak vycházíte se svým seriálovým otcem a s Evženem? A jak se svojí "matkou"?

Musím říct, že kolektiv je na Ulici perfektní. Takže je mi tam dobře. Nedá se říct, že bych měl s někým nejlepší vztah, myslím si, že jsme si celkově dobře sedli a vycházíme spolu velmi dobře. Celá naše seriálová rodina je složená ze skvělých herců a báječných lidí a jsem moc rád za to, jaké lidi jsem díky Ulici poznal.

Blanka si v seriálu prochází hodně těžkým obdobím a Adam se jí snaží pomoci i za cenu svého neúspěchu u přijímaček. Dokážete si představit takovou situaci ve skutečnosti? Řešil byste reálnou situaci stejně jako Adam?

Z Adama mám dobrý pocit, snaží se mámě za každou cenu pomoci, i když občas je toho i na něj trochu moc, ale to je pochopitelné. Takové situace naštěstí v reálném životě nezažívám, ale pokud bych si měl tipnout, jak bych se zachoval, myslím, že bych stejně jako Adam hledal nejlepší řešení a snažil se rodinu podržet.

Co bylo pro vás při natáčení nejsložitější? Vypjaté scény, když se Blanka zhroutila, nebo něco docela jiného?

Vypjaté scény s Blankou byly nepříjemné, to je pravda. Ale myslím, že z mého pohledu byla nejsložitější rvačka s Filipem. To už je docela dávno, ale předcházelo jí dlouhé zkoušení a hodně práce, aby to vypadalo věrohodně.

V čem byste se s Adamem shodl, v čem jste naopak docela jiní? Neměl by se třeba Adam trochu změnit, aby to měl v životě jednodušší?

Určitě jsme si v některých ohledech podobní, řekl bych, že máme například podobný humor, oba jsme zodpovědní… Myslím, že bychom mohli být kámoši. Já bych ho neměnil, s životem se pere statečně.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články