Zdeněk Godla o StarDance 2021: Doufám, že se znovu neproslavím. Už takhle v obchodě spíš pózuji, než nakupuji

Zdeněk Godla o StarDance 2021: Doufám, že se znovu neproslavím. Už takhle v obchodě spíš pózuji, než nakupuji
Zdroj: Se souhlasem České televize
Taneční partnerkou Zdeňka Godly bude pětatřicetiletá Tereza Prucková. Soutěže se účastní už počtvrté. Nejlépe se jí vedlo v páté řadě po boku hokejisty Martina Procházky, s nímž se protančila k druhému místu.Tereza se zpočátku obávala, že Zdeňka bude vzhledem k jeho mohutné postavě složité rozhýbat, ale mile ji překvapil. Prý z něj jde krásná energie.Překvapit by podle Terezy mohl v latině i standardu. V prvním si na své přijde jeho živelnost, ve druhém až dojemná elegance.  Zdeněk zpočátku přemýšlel, zda si účastí ve StarDance neukousl příliš velké sousto. Tanci ale brzy přišel na chuť.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herecká kariéra Zdeňka Godly (46) připomíná kometu. Díky úspěšnému seriálu Most! se prakticky přes noc stal celebritou, kterou poznávají lidé napříč republikou. Nyní se představitel popeláře Franty znovu rozhodl překročit svůj stín a kývnout na působení v letošním ročníku taneční soutěže StarDance. Jaké pocity z toho má a čeho se nejvíc bojí?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 23. 09. 2021 09:00

Godla se dostal k herectví úplnou náhodou. Při veřejně prospěšných pracích v Chomutově se přihlásil na casting filmu Cesta ven a dostal v něm roli. Průlomový pro něj byl ale až o pět let později seriál Most! Vídat jsme ho mohli také v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztělesnil bratra doktora Boba Švarce.

Godla už svého rozhodnutí zúčastnit se StarDance nelituje

Letos se Zdeněk rozhodl přijmout nabídku na účast v 11. ročníku taneční soutěže StarDance, který začne Česká televize vysílat 16. října. Rozhodnutí pro něj nebylo vůbec snadné, neuměl si sám sebe představit jako tanečníka, jenž bude spolu s partnerkou Terezou Pruckovou usilovat nejen o přízeň přísné poroty, ale také televizních diváků.

"Už toho rozhodnutí nelituji. Tím, že mám za sebou několik týdnů tréninků a trochu vím, o čem to je, tak si nepřipadám tak špatně jako na začátku. Bylo to dáno hlavně tím neznámem, do kterého člověk šel. Teď už máme s Terezkou i nějaké taneční sestavy a když nás pak vidím v zrcadle a hraje přitom hudba, mám z toho radost," svěřil se Godla v rozhovoru pro Českou televizi.

Obává se, aby ho lidé zase nezačali zastavovat

Tanec ovšem není jedinou záležitostí, které se Zdeněk musí v těchto dnech věnovat. Vedle příprav na StarDance se stále zabývá stavařinou. A skloubit obě činnosti dohromady chce někdy fištróna. "Je to opravdu náročné. Nicméně se snažím makat. Rozhodli jsme se, že budu trénovat i doma a natáčet videa, na jejichž základě mi pak Terezka řekne, zda tam chyběly paty, špičky, zda jsem stál rovně apod… Skloubit to s prací ale často představuje boj. Člověk předává stavby, musí občas někde něco vyřídit, do toho jezdím ještě točit na Slovensko," představil svůj nabitý program Godla, který rád poslouchá romskou hudbu a disco.

Možná ještě větší obavu než z toho, jak vybalancuje práci s tancem, má Zdeněk ze zvýšené popularity, již mu StarDance bezesporu přinese. Doufá jen, že mu lidé nebudou věnovat tolik pozornosti jako v dobách největší slávy seriálu Most! "Je to sice příjemné, ale pak jdu takhle s manželkou nakoupit a vlastně nenakupuju, spíš jen pózuju," směje se Zdeněk, který by ženu nejraději provedl parketem v rytmu waltzu. "Waltz je elegantní a takový noblesní. Moje žena je sice malinká, takže by se na mě musela zavěsit, ale to by nevadilo!" ujišťuje herec.

Zdroje informací:

Česká televize

Cs.wikipedia.org

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články