Změna prostředí hercům z Ulice prospěla. Prozradili, jak se cítili u skutečného soudu

Scény, ve kterých je Radim Mareš souzen, se natáčely u skutešného soudu. Mnoho scén, kdy by štáb vyjel mimo ateliéry, v Ulici není
Zdroj: se svolením TV Nova
Jana se odhodlala svědčit proti Marešovi a to mu vyneslo dva roky "natvrdo"... Radima Mareše soud uznal vinným a poslal ho na dva roky do vězení za znásilnění a pokusy o znásilnění. Dívky si mohou oddechnoutNatáčelo se u Městského soudu v Praze. Herci byli změnou prostředí potěšeni"Bylo to akční natáčení," prozradil Michal Slaný alias Radim Mareš+ 1 fotka+ 2 fotky

Ulice se v tomto týdnu vydala mimo své klasické kulisy v ateliérech a my jako diváci jsme mohli nahlédnout i k soudu. Kde se tyto vyhrocené scény natáčely a jaké pocity z toho měli sami herci?

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 16. 04. 2021 12:00

Ulice si ve většině případů vystačí s kulisami a prostředím vytvořeným přímo pro seriál. Některé scény se ale přece jen v kulisách natáčet nedají, a tak se štáb přesune jinam. Tak třeba banka, kde pracuje Vítek Klíma, otec rodiny, která se přistěhovala do Prahy i do Ulice teprve nedávno, našla svoje kanceláře přímo v budově Novy. Také k soudu, který se odehrál v tomto týdnu, se tým tvůrců ulice vypravil za hranice ateliérů.

Právničce Elen se u soudu líbilo

Jak prozradili tvůrci seriálu Ulice, vyhrocené scény, v nichž vyděšená a vystresovaná Jana sebrala všechnu odvahu a dokázala se konečně veřejně postavit násilníku Marešovi, se natáčely v budově Městského soudu v Praze. Na „výlet” do jiného prostředí si herci rozhodně nestěžovali. „Je to změna prostředí a to je pro nás vždycky zajímavé,“ zhodnotila natáčení mimo ateliéry Eva Elsnerová, představitelka právničky Elen Mrázové.

Zajímavé a akční natáčení Ulice

Změna prostředí je zábavná,“ uvedla po natáčení tehdy ještě těhotná Eliška Hanušová, která také dodala, že dosud neměla to „štěstí” se k soudu podívat. Trochu jiné natáčení potěšilo i představitele samotného zákeřného a záludného Radima Mareše Michala Slaného. „Těšil jsem se, protože jsme zvyklí být na Ulici v ateliérech a tady je krásný exteriér soudu. Těšil jsem se, že to bude něco nového, je to zajímavé a akční,“ popsal svoje pocity herec, jehož záporák Mareš by na takovou změnu měl jistě jiný názor. Váhu prostor, kde se natáčelo, ale cítil i sám Michal Slaný. „Když si člověk představí, že tam třeba opravdu stojí v té ‚ohrádce‘ a třeba je i odsouzený, tak je to velmi dramatické,“ přiznal.

Dva roky natvrdo“

Dnes již víme, že soud s Radimem Marešem dopadl vlastně dobře – tedy ne pro něj samotného, ale Jana s Bárou a také další dívky, které buď znásilnil, nebo se o to alespoň pokusil, se dočkaly odplaty. Za svoje chování si Radim od soudu odnesl dvouletý trest, a jak to zatím vypadá, zůstal nakonec docela sám. Kvůli jeho agresivnímu chování se svým klientem nechce už nic mít ani jeho obhájce. Mareš se tedy zřejmě proti rozsudku odvolávat nebude...

Podobně jako v životě

Seriál Ulice je unikátní v tom, že stále přináší nové a nové situace ze skutečného života, s nimiž se může setkat prakticky každý. Bohužel, takových lidí, jako je právě seriálový Radim Mareš, je mezi námi víc, než bychom si chtěli připustit. Autoři seriálu tak mohou doufat, že se po vzoru statečné Jany a také Báry proti podobnému jednání postaví i lidé, kteří takovým chováním byli ohroženi ve skutečnosti. To je ostatně jedním z jejich cílů.

Zdroj informací: 

TV Nova

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články