Ultramódní jemné třásně: Nepatří jen na taneční parket, rozvlní každý kousek šatníku a dodají mu švih

18 trendy jarních kousků s dlouhými i krátkými třásněmi, které musíte mít
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž Lifee
Třásňový top, Bershka, 499 KčCrop top s jemnými třásněmi, H&M, 599 KčHáčkovaný top, Mango, 1 299 KčSako s třásňovými prvky na rukávech, Express, 4 990 Kč+ 14 fotek+ 15 fotek

Rozvibrují každý outfit pohyby měňavky, nepřehlédnutelnost tak máte stoprocentně zaručenu. Obléci módní jemné třásně vyžaduje ale počítat se zvýšeným zájmem o vaši osobu, každý váš krok totiž rozpoutá vlnu nebývale podmanivého hemžení a obdivných pohledů.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 28. 02. 2024 05:00

Nosí se namísto sukně, zdobí rukávy, klopy nebo délky šatů a kalhot. Třásně z jemných vláken kopírují každý váš krok nepřehlédnutelným vlnobitím přitahujícím pozornost. V šatníku mohou zakotvit i na delší dobu, než je jedna jarní a letní sezóna. Tedy pokud zvolíte co nejjednodušší střihy vhodné ke kombinování s širokým množstvím základních kousků. Pak teprve správně vynikne jejich jinakost.

Doporučené video: Stylistka Nikola Marková vám ukáže, jak na trendy vrstvení

Třásně si vystačí jako solitér

Správná cesta, jakou se při jejich nošení vydat, je také bez přehraného pozlátka. K základnímu tričku nebo tílku, v kombinaci s klasickým sakem nebo jednoduchou bundou, dlouhé až na zem, nebo elegantně zkrácené do vibrujících detailů na lemech sukní a šatů. Jemné třásně jednoduše vyžadují minimalistický přístup. Jen v takovém případě krásně vyniknou a s nimi i jejich stylová nositelka.

Kaskády, nekonečná délka nebo krátce sestřižené

Návod, jak nosit tento typ zdobného detailu v běžném provozu, není nijak složitý. Jde především o tajemnou atmosféru, kterou i běžnému modelu propůjčí. A ta umí být pořádně žhavá. To když zdobí lemy minisukně nebo se vinou kolem nohou právě v podobě zmíněné dlouhé varianty sukně bez jakékoliv podšívky. Stejně impozantně umí třásně zapůsobit coby ozdoba rukávů na plášti či saku a zapomenout nemůžeme ani na kaskádovitě sestavené kratší třásňové řádky připomínající módní prvek z 30. let minulého století.

Trendy třásně nejsou jen jedny

Vedle všech těch záplav nitek a pásečků se objevily i třásně inklinující ke stylu country na rukávech a sedlech, nebo macramé varianty háčkovaných oděvů umně prodloužené právě vlnícími se detaily.

Oslovil vás některý z trendy prvků z třásní? Nechte se zlákat jejich kouzlem a propůjčete svému jarnímu šatníku jasně trendy směr.

Výběr třásňových kousků vhodných pro oživení a doplnění ideálního jarního šatníku najdete v přiložené fotogalerii.

Související články

Další články