Třásně už dávno nezdobí jen záclony: Nádherně vás rozvlní v šatech a upoutají pozornost na dekolt v topu

Třásně už dávno nezdobí jen záclony: Nádherně vás rozvlní v šatech a upoutají pozornost na dekolt v topu
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Třásňové šaty z pásků vhodné jako další vrstva na pláž. (Zara, 999 Kč)Háčkované třásňové šaty s podšívkou využijete i v běžném šatníku. (Pull&Bear, 999 Kč)Vizuálně nápadné šaty z pevných proužků, ideální jako festivalový outfit. (Zara, 2 599 Kč)Jednoduchý halterneck střih oživily dlouhé nastříhané pruhy. (Bershka, 699 Kč)+ 19 fotek+ 20 fotek

Sezóna letních festivalů je právě na vrcholu. A kde jinde předvést okouzlující třásňový top nebo šaty, než ve víru tance pod širým nebem? Trend obtěžkaný třásněmi, které měkce rozvlní každý váš pohyb, právě dosahuje nejvyšších hodnot a naproti mu jdou i aktuální vysoké teploty.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 21. 07. 2023 08:00

Sezona, kterou prožíváme, nás obklopuje mnoha materiály s výraznou texturou, ozdobným povrchem či jinými nápadnými úpravami. Patří mezi ně i různě dlouhé třásně, které mohou pokrývat klidně celý povrch kýženého módního objektu, nebo jen prodloužit délku do požadovaných partií, a to ať už jde o topy, sukně či šaty.

A nezastaví se jen u oblečení. Pořádně nápadné třásňové prvky umí okouzlit i jako součást kabelky či velké tašky přes rameno nebo jako nepřehlédnutelné náušnice.

Základní kousek nestárne už několik desítek let

Nejjednodušším způsobem je začleníte do šatníku klasickými třásňovými šaty (vzpomeňte si na Tinu Turner, ta jich jistě měla celou sbírku). Nestárnou, nosí se už několik dekád, a když zvolíte délku, se kterou si rozumíte, nemůžete šlápnout vedle. Výběr barevné tonality závisí na příležitosti i vašem osobním vkusu, čím zářivější barvy ale letos vyberete, tím lépe.

A kde ušetříte na odstínu, přidejte na lesku. Nic tak neosvěží letní garderobu, jako šaty, které se roztančí při každém vašem kroku. A dalších příkras již není třeba. Vystačíte si se základními doplňky, páskovými sandálky a jednoduchou kabelkou a outfit na party i jen tak do letních ulic máte hotov.

Vzhůru do víru večírků pod širým nebem

Vraťme se ale k festivalové atmosféře prázdninových dnů. Ta dává příležitost aktuálně velmi oblíbeným topům s nekonečně dlouhými třásněmi, které můžete nosit jen tak přes plavky, stejně jako přes šortky či dlouhé kalhoty a vždy získá váš outfit nový rozměr. Dlouhé třásně v současnosti okupují také šaty, které by se bez nich daly považovat za nestoudně krátké mini, s přidanou hodnotou povolávajících prvků ale nabydou na únosné délce i přitažlivosti pro širší spektrum potenciálních nositelek.

Co nestihnou šaty či top, doženou náušnice nebo kabelka

A stejně nestřídmý je trend i v obsazovaní tašek, kabelek či drobných šperků a doplňků. Třásně najdete také jako ozdobu střevíčků či sandálků, nechybí jako součást módních dlouhých náušnic a kabelky, kterým dodají nový rozměr, mohou být vyrobeny takřka z jakéhokoliv materiálu. Třásně se nezaleknou kůže, sluší látkovým kouskům a neodmyslitelně patří k  háčkovaným či macramé modelům.

Pokud se ale podobně nabubřele protežovaného trendu s nekonečně dlouhými povlávajícími prvky trochu obáváte, jistě najdete zalíbení v decentnějších ozdobách. Třásňové lemy trička, sukně či letního kabátku také spadají do kolonky právě in a ozdobit se dá i leccos dalšího.

Na více kousků vybavených arzenálem neodolatelných třásní se můžete podívat do naší galerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články