Bio zapečené špagety s bazalkou a mozzarellou: Voňavý oběd pro celou rodinu

Bio zapečené špagety s bazalkou a mozzarellou: Voňavý oběd pro celou rodinu
Zdroj: Albert

Láká vás vůně Itálie i v zimě a rádi byste ji vnesli do svého domova? Pak pro vás máme tip na skvělé bio zapečené špagety s bazalkou a mozzarellou.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 28. 01. 2023 11:30

Příprava tohoto pokrmu vám zabere přes hodinu, ale je snadná. Navíc je nejen pastvou pro oči, ale, jak již jsme zmiňovali, i pro čichové buňky.

Bio zapečené špagety s bazalkou a mozzarellou

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g celozrnných špaget NP Bio, 50 ml olivového oleje NP Bio, 2 stroužky česneku NP Bio, 1 cibuli NP Bio, 1 lžičku oregana, sůl, pepř, 400 g krájených rajčat NP Bio, 2 hrsti čerstvé bazalky, 150 g sterilované kukuřice NP Bio, 2 mozzarelly NP Bio

Příprava: Do zapékací mísy vložte 500 g celozrnných špaget a pokapejte je 50 ml olivového oleje. Prolisujte 2 stroužky česneku a vsypte je na špagety. Cibuli očistěte, nakrájejte na kostičky, přidejte do zapékací mísy a zasypte lžičkou oregana. Osolte a opepřete.

Ke špagetám vlijte 600 ml vody a 400 g plechovku krájených rajčat a vše opatrně promíchejte. Navrch natrhejte 1 hrst čerstvé bazalky. Mísu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 30 minut.

Slijte 150 g kukuřice a vsypte ji do změklých předpečených špaget. Poté vše společně promíchejte pomocí vidličky. Nahrubo nastrouhejte 2 mozzarelly, posypte jimi připravené špagety a dejte zapéct zpět do trouby na 15 minut. Povrch by měl být dozlatova upečený. Po upečení špagety ozdobte zbývající čerstvou bazalkou a ihned servírujte.

Zdroj receptu: Albert

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články