Speciál: Průvodce kvalitouSpeciál: Hubněte s námiTestování

Bramborové šišky s mákem: Klasika, která vždycky přijde vhod

Bramborové šišky s mákem: Klasika, která vždycky přijde vhod
Zdroj: Albert
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Bramborové šišky jsou tradičním sladkým jídlem. Milují je hlavně děti, ale ani dospělí jimi tu a tam nepohrdnou. Jak jste na tom vy?

Tereza Švandová 3. dubna 2021

Příprava bramborových šišek je tak snadná, že do ní můžete směle zapojit i svoje potomky. A za půl hodiny máte hotovo!

Hovězí roláda se špenátovou nádivkou: Jarní specialita, kterou si zamilujete
Mohlo by Vás zajímat:

Hovězí roláda se špenátovou nádivkou: Jarní specialita, kterou si zamilujete

Bramborové šišky s mákem

Na 4 porce budete potřebovat: 600 g brambor, 300 g hrubé mouky, sůl, 1 vejce + 1 žloutek, mletý mák, moučkový cukr, 200 g rozpuštěného másla.

Příprava: Brambory uvařte ve slupce a nechte je zcela vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Poté k bramborám přisypte mouku, sůl, vyklepněte vejce a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

Poté z těsta odebírejte menší kousky a válením mezi dlaněmi z něj tvarujte šišky. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Šišky sceďte a servírujte zasypané mákem a cukrem a přelité máslem.

Tip: Šišky můžete podávat i se strouhankou dozlatova osmaženou na větším kusu másla. Z těsta se rovněž dají udělat taštičky plněné povidly.

Bramborové šišky nebo škubánky: Znáte rozdíly v přípravě?
Mohlo by Vás zajímat:

Bramborové šišky nebo škubánky: Znáte rozdíly v přípravě?

Zdroj receptu: Albert

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín Lifee.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Další články