Bramborové šišky s mákem: Klasika, která vždycky přijde vhod

Bramborové šišky s mákem: Klasika, která vždycky přijde vhod
Zdroj: Albert

Bramborové šišky jsou tradičním sladkým jídlem. Milují je hlavně děti, ale ani dospělí jimi tu a tam nepohrdnou. Jak jste na tom vy?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 03. 04. 2021 10:30

Příprava bramborových šišek je tak snadná, že do ní můžete směle zapojit i svoje potomky. A za půl hodiny máte hotovo!

Bramborové šišky s mákem

Na 4 porce budete potřebovat: 600 g brambor, 300 g hrubé mouky, sůl, 1 vejce + 1 žloutek, mletý mák, moučkový cukr, 200 g rozpuštěného másla.

Příprava: Brambory uvařte ve slupce a nechte je zcela vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Poté k bramborám přisypte mouku, sůl, vyklepněte vejce a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

Poté z těsta odebírejte menší kousky a válením mezi dlaněmi z něj tvarujte šišky. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Šišky sceďte a servírujte zasypané mákem a cukrem a přelité máslem.

Tip: Šišky můžete podávat i se strouhankou dozlatova osmaženou na větším kusu másla. Z těsta se rovněž dají udělat taštičky plněné povidly.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články