Chalupářský vepřový guláš: Chutná výtečně na chatě i ve městě

Chalupářský vepřový guláš: Chutná výtečně na chatě i ve městě
Zdroj: Albert

K létu neodmyslitelně nepatří jen lehké osvěžující saláty, ale i guláše, které nejlépe chutnají připravované někde na ohni v kempu či na chatě. Vyzkoušejte chalupářský vepřový guláš!

Tereza Švandová
Tereza Švandová 25. 06. 2022 11:30

Jeho příprava vám sice zabere přes hodinu (jak už to u kvalitních gulášů bývá), ale je snadná. Navíc si ho vychutnáte nejen k obědu, ale i k večeři. A je vlastně úplně jedno, zda ho uvaříte na chalupě, nebo ve městě...

Chalupářský vepřový guláš

Na 4 porce budete potřebovat: 3 cibule, 3 stroužky česneku, 1 kg vepřové plece, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, 70 g rajčatového protlaku, 1 lžíci sladké červené papriky, 700 ml vody, 1 kostku zeleninového bujónu, 5 snítek čerstvého tymiánu, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku drceného kmínu, 1 Mistrovský chléb z Albertova pekařství, 2 jarní cibulky

Příprava: Oloupejte 3 cibule a 3 stroužky česneku a najemno je nakrájejte. Nakrájejte 1 kg vepřové plece na kostky, osolte je a opepřete. Na rozehřátém sádle orestujte dohněda cibuli. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přisypte česnek, krátce opečte, přilijte 70 g protlaku a orestujte. Poté zasypte lžící sladké papriky a krátce promíchejte.

Vše zalijte vodou, přidejte rozdrobený bujón, lístky ze 3 snítek tymiánu, majoránku a kmín. Duste na mírném plameni doměkka. Ke konci vaření zahustěte plátkem rozdrobeného chleba, případně ještě dochuťte solí a pepřem. Guláš nalijte do talířů, posypte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka, zbylými 2 snítkami tymiánu a podávejte s chlebem.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články