Jarní kuřátko s glazovanou mrkví: Snadný hlavní chod nejen na neděli

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví: Snadný hlavní chod nejen na neděli
Zdroj: Albert

Už jste přemýšleli nad tím, co si udělat například k nedělnímu obědu? Zkuste jarní kuřátko s glazovanou mrkví, které do vašich domovů přinese závan aktuálního ročního období.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 07. 05. 2022 11:30

Příprava jarního kuřátka s glazovanou mrkví je snadná, zvládne ji tak i kuchař-začátečník. Počítat však musíte s tím, že jídlo bude hotové až za více než hodinu.

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví

Na 6 porcí budete potřebovat: 4 plátky toustového chleba, 150 g anglické slaniny Česká chuť, 1 šalotku, 2 vejce Česká chuť, 100 ml plnotučného mléka Česká chuť, 1 hrst baby špenátu, 1 hrst polníčku, 6 snítek čerstvého tymiánu, sůl, pepř, 1 Albertovo Královské kuře, 90 g másla Česká chuť, 4 stroužky česneku, 60 g třtinového cukru, 1 pomeranč, 1 svazek mrkve s natí

Příprava: Nakrájejte 4 plátky toustového chleba na kostičky. Rozložte je na plech s pečicím papírem a pečte 5–10 minut. Na pánvi opečte 150 g anglické slaniny a oloupanou šalotku na kostičky.

Kostičky chleba dejte do mísy a zalijte dvěma vejci promíchanými se 100 ml mléka. Přidejte slaninu se šalotkou, hrst pokrájeného špenátu, polníčku a lístky ze 3 snítek tymiánu. Osolte, opepřete a promíchejte.

Kuře očistěte, osolte a naplňte břišní dutinu nádivkou. Konce stehen svažte kuchyňským provázkem. Přendejte do pekáčku, potřete 40 g rozpuštěného másla, podlijte trochou vody a pečte hodinu v troubě na 180 °C. Během pečení občas přelijte výpekem.

V pánvi rozpusťte zbylých 50 g másla, přidejte 4 oloupané a prolisované stroužky česneku, 60 g cukru, vymačkanou pomerančovou šťávu a 3 snítky tymiánu. Přidejte oloupané mrkve s malou částí natě, osolte, opepřete a přiklopte pokličkou. Duste 20 minut doměkka. Poté sundejte pokličku a 5 minut míchejte, dokud mrkve nezkaramelizují. Kuře podávejte s karamelizovanou mrkvičkou.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články