×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

kuře

Nora Fridrichová ukázala vícechodové menu do sta korun, které vaří maminky samoživitelky

Nora Fridrichová ukázala vícechodové menu do sta korun, které vaří maminky samoživitelky

Božena (56): Moje snacha je biožena. Pořád mě poučuje a hlídá, co můžou u mě vnoučata jíst

Božena (56): Moje snacha je biožena. Pořád mě poučuje a hlídá, co můžou u mě vnoučata jíst

Řecko v kuchyni: Kuře na citronech podle blogerky Kateřiny Panoy

Řecko v kuchyni: Kuře na citronech podle blogerky Kateřiny Panoy

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví: Snadný hlavní chod nejen na neděli

Jarní kuřátko s glazovanou mrkví: Snadný hlavní chod nejen na neděli

Česnekové kuře na smetaně, jak ho připravuje Jana Boušková. Snadný a výtečný oběd

Česnekové kuře na smetaně, jak ho připravuje Jana Boušková. Snadný a výtečný oběd

Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky, jako vařili v Prostřenu: Takhle ji můžete ještě vylepšit

Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky, jako vařili v Prostřenu: Takhle ji můžete ještě vylepšit

Rošťáci: Šťavnaté jídlo z kuřecího masa, které s láskou připravuje Halina Pawlowská

Rošťáci: Šťavnaté jídlo z kuřecího masa, které s láskou připravuje Halina Pawlowská

Co se zbytky pečeného kuřete? Připravte si rizoto, salát i plněnou tortillu

Co se zbytky pečeného kuřete? Připravte si rizoto, salát i plněnou tortillu

Jak na luxusní kuře na paprice: Roli hraje správný druh koření i smetana

Jak na luxusní kuře na paprice: Roli hraje správný druh koření i smetana

Kuře na sto způsobů: Vyzkoušejte kuřecí curry salát

Kuře na sto způsobů: Vyzkoušejte kuřecí curry salát

Jak upéct kuře, aby bylo šťavnaté a s křupavou kůrčičkou

Jak upéct kuře, aby bylo šťavnaté a s křupavou kůrčičkou

3 litry vývaru

Suroviny: 

1 kg kuřecích skeletů /tzv.karkas/
500 g kuřecích krků bez kůže
cca 4 l studené vody
8 kuliček černého pepře
1 kávová lžička soli
2 kuličky nového koření
3 větší snítky tymiánu
1 bobkový list
200 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g pórku / jen bílá část /
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 stonky plocholisté petržele
1 stonek libečku

Postup na vývar:

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Skelety nasekáme na menší kusy, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Položíme je na plech, vložíme do trouby na 10 minut, poté skelety otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut do zlatova. Vyndáme z trouby. Krky a křídla důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme je společně s opečenými skelety do většího hrnce a přilejeme tolik studené vody, aby vše bylo potopené a na vyšším ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a naběračkou odstraníme pěnu, která se na povrchu začne tvořit. Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme veškeré koření. Vaříme na nejmenším ohni 75 minut.
Mezi tím důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme mrkev a celer na kostky o hraně 0,5 cm. Pórek pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky 0,5 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Po 75 minutách varu přidáme do vývaru nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, plocholistou petržel a libeček. Na středním ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň opět na minimum, odstraníme vzniklou pěnu a nezakryté vaříme dalších 45 minut.
Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník a svaříme na množství 3 litrů.

Vývar podle šéfkuchaře Lukáše Holého: Kuřecí skelety pečte v troubě, po vychladnutí stáhněte tukový škraloup

Kuřecí roládka s kopřivami

Kuře v hlavní roli: Jak si připravit šťavnatá prsíčka, stehýnka i paličky za pomoci jarních bylinek

Prsní kost nařízněte

Z kuchyně našich babiček: Jak správně a jednoduše vykostit kuře

Takové pečené kuře s křupavou kůžičkou je pro kuchaře docela kumšt

5 triků, jak upéct co nejšťavnatější kuře, po kterém se každý oblízne

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Eva Leinweberová prozradila, co by dělala s ročním platem Davida Pastrňáka: Chtěla bych mít barák a žádné sousedyModerátor Vladimír Čech měl těžké dětství: O to víc na na něj byla slavná maminka pyšná, když se stal hvězdou MilionářeMíša Dolinová nám ukázala skvělou vychytávku v koupelně: Inspiraci na speciální záchod našla v JaponskuMeteoroložka Dagmar Honsová přišla s dobrou zprávou: Babí léto může trvat i několik týdnůTento týden v Ulici: Vanda zapomene dítě v taxíku, Karla a Jirka Herman vyšetřují napínavý případPavel Berky nám ukázal svou krejčovskou dílnu: Navrhoval i kolekci šatů pro první dámu Evu Pavlovou
Doporučené články
Hoďte se na podzim do gala! 10 stylových černých kousků, ve kterých zazáříte na večeři i ve společnostiPět outfitů do práce: Dánky nás učí, jak být chic i v kancelářiOd módních kolekcí k varhanním tónům v Sedlecké katedráleJste zlí, když jste přetížení? Ve skutečnosti to má svůj důvod. Jaký, objasní odborníciJak udělat lečo s klobásou? Zpracujte úrodu zeleniny do osvědčené letní klasiky„Lyofilizované houby jsou revoluce. Dává to houbám a jejich vůni třetí rozměr,“ říkáš Lukáš Zach, který je suší i pro Kašpárka

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra