Z kuchyně našich babiček: Jak správně a jednoduše vykostit kuře

Prsní kost nařízněte
Zdroj: Pinterest
Když se naučíte správně porcovat kuře, můžete využít všechny jeho částiPrsní kost naříznětePokud kuře dobře vykostíte, může zbýt jen tohleTakovéhle kuře je ideální na rolády+ 1 fotka+ 2 fotky

Plýtvání potravinami je hřích, to říkaly už naše babičky, proto jste u nich viděly vždy zpracovat kuře celé. Pokud ho totiž správně naporcujete a všechny části správně použijete, vyjde vás kilogram masa na polovinu ceny, než kdybyste si ho koupili naporcované.

Petra Járková
Petra Járková 22. 02. 2019 08:00

Začněte stehýnkem

Na zpracování kuřete použijte ostrý nůž nebo speciální nůžky na maso. Nožem podél svalu oddělte stehna. Čepelí najděte kyčelní kloub a zatlačte mezi kosti. Stehna pak už odříznete bez použití síly.

Pokračujte křidélky

Podobně oddělte křídla. Pokud je chcete péct, je dobré odkrojit jim špičky, které se snadno připálí. Křídla můžete upéct samostatně nebo je přidat do polévky či vykostit a nadívat.

Co s kůží?

Trup uprostřed nařízněte, abyste prsní svaly oddělili od sebe. Kůži nesundávejte, třeba přírodní plátek je mnohem chutnější s ní.

Vyndat hrudní kost, nebo ne?

Pokud maso z prsou bude potřeba krájet, oddělte zespodu i hrudní kost. Na pečení je ale lepší ji nechat, maso bude šťavnatější.

Nic nepřijde nazmar

Z odřezků a skeletu připravíte skvělou polévku. Všechny kousky masa a kostí dejte do velkého hrnce, přidejte kořenovou zeleninu a divoké koření. Zalijte vodou a jakmile se voda začne vařit, stáhněte na nejnižší plamen. Po 2-3 hodinách přeceďte a vývar použijte do polévky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články